A Ferrari javulást ígér a Bahreini Nagydíjra

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari F1-es csapatánál arra számítanak, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíjon jobb teljesítményt fognak nyújtani, mint a szezonnyitón.

A Ferrari nem a várakozásainak megfelelően kezdte meg a 2019-es szezont: miután a teszteken nagyon jól szerepeltek, arra számítottak volna – többek között a Mercedesnél is –, hogy az élen fognak harcolni, ám a dobogóra sem tudtak felállni. 

Az olasz istállónál már a versenyt követően úgy nyilatkoztak, hogy sokkal több lehetőség van az autóban, de az Ausztrál Nagydíj helyszíne nem az, ahol igazán meg tudták volna mutatni, mire képes a versenygépük. 

Ennek az okait kezdték vizsgálni a futam után, és Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy gondolja, hogy Bahreinben már javulást fognak mutatni az előző nagydíjhoz képest. 

„A Bahreini Nagydíj a hosszú és kimerítő szezon második fordulója lesz” – mondta Binotto. „A sakhiri versenypálya teljesen különbözik az ausztrál aszfaltcsík karakterisztikájától, itt a tapadás és a fékezés kulcsfontosságúak lesznek.”

„Csapatként biztosra kell mennünk abban, hogy megértettük és kijavítottuk azokat a területeket, amelyeken gyengék voltunk Ausztráliában. Ez azt jelenti, hogy ott nem tudtuk kihasználni teljes mértékben az autónkban rejlő potenciált” – folytatta a csapatfőnök.

Arra számítunk, hogy Bahreinben látni fogjuk a javítások hatását, habár tisztában vagyunk azzal is, hogy a versenytársaink nagyon erősek lesznek. Ennek tudatában lelkesen térünk vissza a pályára és lelkesen nézünk szembe velük.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek