A Ferrari jövőre beérné két-három győzelemmel is - F1VILÁG.HU

A Ferrari jövőre beérné két-három győzelemmel is

HIRDETÉS

Nem lesz könnyű felzárkóznia a Ferrari Forma-1-es csapatának 2015-ben – a patinás olasz istállónál tudják, időbe telik, amíg képesek lesznek olyan szinten teljesíteni, mint idén a Mercedes.


Nem lesz könnyű felzárkóznia a Ferrari Forma-1-es csapatának 2015-ben – a patinás olasz istállónál tudják, időbe telik, amíg képesek lesznek olyan szinten teljesíteni, mint idén a Mercedes.

Az elmúlt idény volt a legrosszabb a Scuderia számára 1993 óta, az istálló negyedik lett a gyártók versenyében, Fernando Alonso pedig mindössze kétszer állt dobogón – a győzelem ezúttal nem jött össze a csapat számára.

A maranellói gárda emiatt jelentős átszervezésbe kezdett, gyakorlatilag a teljes vezérkar távozott, és technikai fronton is komoly újítás történt.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök úgy nyilatkozott, „két-három győzelemmel” már elégedettek lennének jövőre.

„Ha összejön négy győzelem, a mennybe megyünk!” – mondta a szakember.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne rámutatott arra, nem lesz egyszerű felzárkózni az idén domináló Mercedeshez.

„Beszélgettem Toto Wolffal és Dieter Zetschével, ők azt mondják, hogy az, hogy ilyen kimagaslóan teljesítettek idén, annak köszönhető, hogy jó pár évvel ezelőtt meghoztak bizonyos döntéseket” – fogalmazott.

„Jó két évbe telt, hogy beérjenek a technikai megoldások. 2016 végére talán a Ferrari is ilyen helyzetben lehet.”

A Ferrari csapata nemrég menesztette posztjáról Pat Fry-t, Nikolas Tombazist és Hirohide Hamashimát, és több neves szakember mellett leszerződtette Jock Cleart a Mercedestől.

Hirdetés

„Remek szakemberek dolgoznak nálunk. Most egy újfajta csapatszellemre van szükségünk. Senki sem csinálhat egyedül semmit, ugyanakkor nincsenek csodák, és én sem vagyok varázsló. Csapatként kell dolgoznunk, mert nem hiszek az egyéni sikerben. Én kizárólag a csapatsikerben hiszek.”

A Ferrari a Renault-val egyetemben mindent megtesz azért, hogy változzanak a motorokra vonatkozó szabályok, a csapatnak azonban még nem sikerült elérnie, hogy idény közben is lehessen fejleszteni az erőforrásokon.

„Nincs biztosítva a változtatás. A szabályok igazi labirintust jelentenek, nagyon rosszul vannak összeállítva. Szerintem részeg emberek írták őket egy bárban! Egyszerűsítenünk kell őket, hogy a hétköznapi emberek is megértsék.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!