A Ferrari kész bevetni új kipufogóját - F1VILÁG.HU

A Ferrari kész bevetni új kipufogóját

HIRDETÉS

A Ferrari készen áll bevetni továbbfejlesztett kipufogó elrendezését a Kanadai Nagydíjon, miután mindkét versenyzője pozitívan nyilatkozott róla a pénteki edzéseket követően.


A Ferrari készen áll bevetni továbbfejlesztett kipufogó elrendezését a Kanadai Nagydíjon, miután mindkét versenyzője pozitívan nyilatkozott róla a pénteki edzéseket követően.

Az új konfiguráció annak a verziónak a továbbfejlesztett változata, amivel a csapat a téli teszteken körözött. Pénteken mindkét versenyző kipróbálhatta az újítást, és mivel az egyöntetű vélemény pozitív volt, a csapat most az éles bevetésen gondolkodik.

„Úgy gondolom, elégedettek lehetünk azzal a ténnyel, hogy a magunkkal hozott újítások működnek” – mondta Felipe Massa, aki a harmadik helyen végzett a pénteki délutáni szabadedzésen, nem sokkal lemaradva csapattársa, Fernando Alonso mögött.

„Az a tervünk, hogy az új elrendezést az autón hagyjuk, mivel javult az egyensúlya, és úgy érzem, a teljesítménye is egyenletesebb lett. Összegezve, ez volt az idei év legjobb pénteki napja. Bízom abban, hogy ez folytatódni fog szombaton és vasárnap.”

Alonso a következőkkel folytatta: „Elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakultak. A reggeli edzésen azzal foglalkoztunk, hogy minél többet megtudjunk az újításokról.”

„Az első jelek abszolút pozitívak, azonban még túl korai messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a pénteki eredmények általában nem mutatják meg a valós képet, nem rajzolódnak még ki a valós erőviszonyok.”

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry szintén elégedetten nyilatkozott, ám elmondta, hogy csapata most gőzerővel azon dolgozik, hogy kielemezze az új kipufogó elrendezésről begyűjtött adatokat, hogy igazolja versenyzői érzéseit.

„Két különböző kipufogó elrendezéssel érkeztünk a helyszínre” – mondta. „Az egyik az volt, amivel az elmúlt két versenyen is futottunk, a másik pedig egy továbbfejlesztése annak, amivel az autó bemutatkozott a téli teszteken Jerezben.”

„Amit a mai eredményekből látunk, hogy az utóbbi elrendezés pozitívnak tűnik, már ami a teljesítményt illeti, persze még nagyon óvatosan és akkurátusan ki kell elemeznünk az adatokat, hogy megfelelő döntést hozhassunk a versenyre nézve.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!