A Ferrari kész együttműködni a Red Bull-lal – csak máshogy... - F1VILÁG.HU

A Ferrari kész együttműködni a Red Bull-lal – csak máshogy…

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a minap egy interjúban úgy nyilatkozott, hajlandóak szövetségre lépni a Red Bull Forma-1-es csapatával, ám nem úgy, ahogy azt korábban az osztrákok elképzelték.



A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a minap egy interjúban úgy nyilatkozott, hajlandóak szövetségre lépni a Red Bull Forma-1-es csapatával, azt azonban senki se várja tőlük, hogy ugyanolyan erőforrást adnak az osztrák istállónak, mint amilyet saját gyári csapatuk használ.

A felek korábban már egyeztettek arról, hogy a Red Bull jövőre a Ferrari motorjait használná a Forma-1-ben, az energiaital-gyárosok azonban nem fogadták el az olaszok ajánlatát, miszerint egy gyengébb specifikációjú motort adnának a korábban négy világbajnoki címet szerző csapatnak.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke azonban nemrég azt mondta, továbbra is lát esélyt az együttműködésre, igaz, hogy nem olyan formában, mint az eredetileg képzelték.

A szakember utalt rá, ahelyett, hogy átadják a Red Bullnak saját motorjukat, inkább egy olyan partnerség felé nyitnának, melyben a Red Bull kitaposhatja saját ösvényét a motorfejlesztések tekintetében.

„A Red Bull-lal való együttműködés lehetősége a motorfejlesztés kapcsán továbbra is létező opció, ezt továbbra is meg tudom erősíteni” – mondta a Ferrari elnöke.

„De nem abban az értelemben, hogy a Ferrari ugyanazt a motort adja a Red Bullnak, amit saját maga is használ a versenyeken. Vállalatunk kész mérnöki és gyártási szolgáltatásokat nyújtani egy különálló motorprojekthez a Red Bullnan. Ebben a Ferrari kész a legtöbbet nyújtani, és megadni a Red Bullnak és más gyártóknak az esélyt ahhoz, hogy motorhoz jussanak.”

„De ezek a motorok nem lehetnek ugyanazok, mint amelyekkel mi is versenyzünk.”

Marchionne elárulta, a Red Bull tulajdonosával, Dietrich Mateschitz-cel, valamint motorsport-tanácsadójával, Dr. Helmut Markóval is beszélt minderről.

Hirdetés

„Felvázoltam ezt Mateschitznek és Markónak is. Az én álmom nem az, hogy legyőzzük a Mercedest. Az én álmom az, hogy a Ferrari olyan legyen, mint amire képes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!