A Ferrari két autóval tesztelhet majd Barcelonában

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, followed by Charles Leclerc
Sebastian Vettel és Charles Leclerc mellett Antonio Fuoco is lehetőséget kap a Ferrari Forma-1-es csapatától a jövő heti, barcelonai teszten.

A királykategória mezőnye a Spanyol Nagydíjat követően a katalán fővárosban marad, itt tartják ugyanis a második idényközi tesztet.

A Ferrari ezúttal két autóval körözhet majd, hiszen egyik versenygépével a Pirelli gumifejlesztéseiben segédkezik. A maranellóiak nemrég nyilvánosságra hozták tervezett programjukat.

Eszerint kedden Charles Leclerc dolgozik a Ferrarinak az SF90-es modellel, míg a másik versenygéppel Sebastian Vettel segíti a Pirelli munkáját. Az olasz gumigyártónak aztán szerdán már Leclerc tesztel, a másik versenyautót pedig az istálló tesztpilótája, Antonio Fuoco terelgetheti.

A fiatal versenyző korábban a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja volt, jelenleg egyike annak a négy pilótának, akik a maranellóiak szimulátorában dolgoznak.

Ez lesz egyébként a harmadik alkalom, hogy Fuoco a Ferrari színeiben tesztel: 2005-ben Spielbergben, 2016-ban pedig Barcelonában már autóba ülhetett. Az olasz tehetség eddig 856 km-t tett meg a Scuderia színeiben.

Fuoco 2015-ben tesztelt először a Ferrari F1-esével | Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, Callum Ilott szintén F1-es autóval köröz majd: ő az Alfa Romeo versenygépével dolgozik kedden. Az angol pilóta jelenleg a Forma-2-ben versenyez, ez lesz az első alkalom, hogy F1-es versenygép volánja mögé ülhet.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS