A Ferrari kiadta az ukázt Massának - F1VILÁG.HU

A Ferrari kiadta az ukázt Massának

HIRDETÉS

Luca di Montezemolo kerek-perec kijelentette, hogy Felipe Massa feladata az lesz a szezon hátralévő részében, hogy mindenben támogassa Fernando Alonsót, és segítsen neki megszerezni a vb-címet 2010-ben.



A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kerek-perec kijelentette, hogy Felipe Massa feladata az lesz a szezon hátralévő részében, hogy mindenben támogassa csapattársát, Fernando Alonsót, és segítsen neki megszerezni a bajnoki címet 2010-ben.

Azzal, hogy Alonso zsinórban két győzelmet aratott az elmúlt futamokon, életben tartotta bajnoki reményeit, sőt feljött a második helyre az összetettben, és mindössze csak tizenegy pont a lemaradása a listavezető Mark Webberrel szemben, négy futammal a vége előtt.

Közben Massának ugyan matematikai esélye még van a végső győzelemre, ő is tisztában van azzal, hogy rajta már a csoda sem segíthet, különösen azután, hogy csapata azt várja tőle, hogy mindenben támogassa Alonsót a hátralévő versenyeken.

„Mindenképpen eredményes, és kitartó munkát várok Felipétől az utolsó négy versenyen” – mondta a Ferrari elnöke a Gazzetta dello Sportnak. „Egy erős Massát szeretnék látni, aki értékes pontokat halászhat el a riválisoktól.”

„Szingapúrban nem volt szerencséje, pedig mindene meglett volna ahhoz, hogy megnyerje a versenyt. Azok, akik a Ferrarinak versenyeznek, nem magukért, hanem a Ferrari csapatért versenyeznek. Aki pedig magáért akar versenyezni, az szembenéz a csapatával.”

A Ferrarit rengetegen támadták azért, hogy a júliusi Német Nagydíjon illegális csapatutasítást alkalmazott, és arra utasította Massát, hogy adja át a győzelmet Alonsónak, aki már akkor is előnyösebb helyzetben volt a bajnokságban.

Az olasz alakulat meg is kapta a manőverért a (pénz)büntetést, sőt a Motorsport Világtanács előtt is meg kellett jelennie, ám végül felmentették.

Luca di Montezemolo úgy gondolja, csapata jól cselekedett Hockenheimben.

Hirdetés

„Először is az a döntés, hogy Alonsóra fókuszálunk, helyesnek bizonyult” – mondta. „Nagyon erős, és közel áll a csapathoz. Már a kezdetektől fogva kiválóan beilleszkedett, pedig sokan attól tartottak, hogy nem lesz könnyű számára az idei évad.”

Az elnök továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint az utolsó versenyig kiélezett harc lesz a bajnoki címért, és csapata úgy utazhat majd el a szezonzárónak helyet adó Abu Dhabiba, hogy még minden esélye megvan a végső győzelemre.

„Elég furcsa volt eddig az idei szezon” – mondta. „Megnyertük az első versenyt, aztán voltak problémáink az autó fejlesztésével. Azonban a Monzában, és Szingapúrban aratott győzelmünkkel ismét visszatértünk a bajnoki címért folytatott küzdelembe.”

„Érdekes dolgon gondolkodtam, és erre talán másoknak is érdemes odafigyelnie: 1997 óta, ha kivesszük a 2005-ös szezont, akkor minden évben az utolsó versenyen nyertük meg, vagy veszítettük el a bajnoki címet.”

„A Ferrari mindig is élcsapat volt. Nyolc konstruktőri címet szereztünk az elmúlt tíz évben, és számomra nagyon fontos, hogy idén is a legmagasabb szintet érjük el a Forma-1-ben. Jelenleg a második helyen állunk, és a végsőkig harcban leszünk a bajnokságban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!