A Ferrari kivizsgálja a hétvégén történteket - F1VILÁG.HU

A Ferrari kivizsgálja a hétvégén történteket

HIRDETÉS

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz gárdának ki kell vizsgálnia, hogy versenyzői miért nem tudták felvenni a versenyt a McLaren brit pilótájával, Lewis Hamiltonnal a hétvégi Kínai Nagydíjon.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz gárdának ki kell vizsgálnia, hogy versenyzői miért nem tudták felvenni a versenyt a McLaren brit pilótájával, Lewis Hamiltonnal a hétvégi Kínai Nagydíjon.

Annak ellenére, hogy az elmúlt két versenyen kiválóan szerepelt, a Ferrari egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt Hamiltonnal a hétvégi futamon Sanghajban, ahol a brit versenyző nem kevesebb, mint 14 másodpercet vert ellenfeleire, és hét pontra növelte előnyét a bajnokságban.

Domenicali bevallotta, hogy Hamilton más dimenzióban autózott, így csapatának az lesz az elsődleges feladata, hogy megtudja, mi a gyengélkedés oka, máskülönben esélye sem lesz harcba szállni ellenfeleivel a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

“A McLaren egyszerűen gyorsabb volt nálunk, azért is mondom azt, hogy ez volt a maximum, amit elérhettünk a mai versenyen. Lewis egy más ligában versenyzett, tökéletesen hajtott, gyors és egyenletes volt, még csak azon sem gondolkodhattunk, hogy harcba szálljunk vele” – mondta Domenicali a riportereknek.

“Az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy kivizsgáljuk, mi volt a gyengélkedés oka, hiszen mind Szingapúrban, mind Fujiban nagyon gyorsak voltunk, mind a leggyorsabb körök, mind pedig a versenysebesség tekintetében.”

“Dolgoznunk kell és meg kell értenünk a problémákat, máskülönben nem lesz esélyünk Brazíliában. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az utolsó versenyen is jól szerepeljünk, és jó eséllyel pályázhassunk mindkét bajnoki címre.”

Massa – akinek nyolc ponttal kell többet szereznie Hamiltonnál a szezonzáró Brazil Nagydíjon, hogy megnyerje az idei bajnokságot – sokkal nyugodtabban várhatja hazai versenyét, mint a hétvégi kínai futamot, mondja Domenicali.

“Nem hiszem, hogy nagyobb lenne rajta a nyomás, mert véleményem szerint ez a hétvége volt a leghúzósabb ilyen szempontból, hiszen megvolt az esélye annak, hogy Hamilton már Kínában világbajnokká avanzsáljon” – mondta a szakember.

“Felipe egyszerűen nem volt elég gyors ahhoz, hogy harcba szállhasson Hamiltonnal a mai versenyen. Mikor aztán beláttuk, hogy semmi esélyünk, vissza kellett vennünk, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor történik meg a baj, és mikor lesznek megbízhatósági problémáid.”

“Azonban úgy gondolom, hogy Felipe sokkal nyugodtabb lesz a szezonzárón, mint ezen a versenyen, és abban is biztos vagyok, hogy megfelelően kezeli majd a rá nehezedő nyomást a hazai versenyén.”

Hirdetés

A csapatvezető továbbá nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy Raikkönen elengedte Massát a futam utolsó köreiben, ugyanis elmondta, hogy korábban már a McLarennél is láthattunk ilyen manővereket.

“Németországban is hasonló eset történt Kovalainen és Hamilton között, és senki nem panaszkodott. A mai eset is teljesen normális volt. A versenyzők tudják a csapat érdekeit, anélkül, hogy rájuk kellene szólnunk… Tisztelem, amit Lewis a sajtótájékoztatón mondott. Azt mondta, hogy ez egy csapajáték, és kiváló munkát végeztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!