Verstappen vs. Ocon

A Ferrari magyarázata Massa megpördüléseire

Autója helytelen beállítása miatt szenvedett Felipe Massa az Indiai Nagydíj második edzésén, ahol több alkalommal is megpördült, erősítette meg a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry.


Autója helytelen beállítása miatt szenvedett Felipe Massa az Indiai Nagydíj második edzésén, ahol több alkalommal is megpördült, erősítette meg a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry.

A brazil pilóta a hetedik helyen végzett a délelőtti tréningen, ám szenvedett a második edzésen, ahol több alkalommal is megpördült, majd teljesen elkoptatott abroncsaival már nem tudott javítani.

Massa végül 1.5 másodperces lemaradásban csapattársához, Fernando Alonsóhoz képest, csak a 15. pozícióban végzett, azonban önhibáján kívül, hiszen Fry elmondása szerint rosszul volt beállítva a brazil pilóta versenygépe.

„Autója egyik beállítása nem volt megfelelő, és emiatt nem volt meg az autó helyes egyensúlya, és ez vezetett ahhoz, hogy többször is megpördült. Képtelen volt kihozni a lágy gumikból a maximumot, szemmel láthatóan szenvedett az autó pályán tartásával, és a gumikat is tönkretette” – mondta a szakember.

Miután elfogytak az abroncsai, Massa nem tudta folytatni előre kiírt programját, helyette inkább a kiállásokat gyakorolta.

„Az autó egyensúlya nem volt megfelelő, és egyszerűen alig volt vezethető, amiatt pördültem meg több alkalommal is” – mondta. „Sajnos emiatt a gumik is sérültek, így nem tudtam teljesíteni a hosszú etapos programomat, ami a fő célunk lett volna a délutánra.”

„Az edzés utolsó részében inkább a kiállásokat gyakoroltam, hiszen ez volt az egyetlen dolog, amit ilyen állapotú gumikkal tehettem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek