A Ferrari még nem döntötte el, hogy marad-e az F1-ben

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Igencsak messze áll még a Ferrari attól, hogy a 2020 utáni időszakra is elkötelezze magát a Forma-1 iránt – ezt a gyártó ügyvezetője, Louis Camirelli mondta a minap.

Camirelli a nemrégiben elhunyt Sergio Marchionne feladatait vette át a Ferrarinál, és jelenleg ő egyeztet a sportág tulajdonosával, illetve a többi csapattal arról, milyen irányt vegyen a Forma-1 2021-től.

„Az egyeztetések elkezdődtek a technikai, financiális és irányítási szempontokkal kapcsolatban” – mondta a szakember a La Gazzetta dello Sportnak.

„Úgy hisszük, hogy van egy alap konszenzus a fő célokat illetően, de a precíz vízió arról, hogy miképp is érjük el ezeket, még igazán messze van. Történt előrelépés, de nagyon messze vagyunk egy olyan egyezségtől, mely magában foglal mindent, és melyet minden fél alá tud írni.”

„Továbbra is optimista vagyok, hogy időben meg tudunk állapodni, de Ferrariként továbbra is azt valljuk, hogy az F1-nek a legkomolyabb technikai versengésnek kell maradnia a motorsportban.”

„Nyilvánvaló konfliktusok vannak: a Liberty több pénzt akar, mint ahogy a csapatok is, szóval mindannyian várunk egy kicsit.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek