A Ferrari megértené, ha Alonso távozni akarna - F1VILÁG.HU

A Ferrari megértené, ha Alonso távozni akarna

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elárulta, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy Fernando Alonso elhagyja a patinás olasz istállót – a szakember szerint jövőre ismét esélyük lesz a vb-címre.



A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elárulta, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy Fernando Alonso elhagyja a patinás olasz istállót – a szakember meg van győződve arról, jövőre ismét esélyük lesz a bajnoki elsőségre.

Alonso 2010-ben csatlakozott a maranelló gárdához, és bár többször karnyújtásnyira került a bajnoki elsőséghez, mindezidáig nem sikerült megnyernie harmadik világbajnoki címét.

Az elmúlt hónapokban számos alkalommal felütötte fejét a pletyka, miszerint a spanyol versenyző hajlandó lenne más csapathoz szerződni, ha az garantálni tud számára egy versenyképes autót.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke mindazonáltal elárulta, a felek elégedettek egymással, és mindent megtesznek a közös diadalért.

„Természetesen nem vagyok elégedett addig, amíg nem nyerünk, mert keményen dolgozik ezért” – mondta a csapatfőnök az AS című spanyol sportlapnak nyilatkozva.

„Viszont más perspektívából is érdemes megvizsgálni az elmúlt évek eredményeit, hiszen Fernando és a Ferrari két alkalommal is az utolsó versenyen veszítette el a bajnoki címet. Ha ezek közül legalább egyet megnyerünk, az fantasztikus lett volna. Sajnos nem így történt.”

A szakember hozzátette, bár Vettel az elmúlt három évben verhetetlen volt a Forma-1-ben, és idén is óriási léptekkel halad a világbajnoki elsőség felé, véleménye szerint továbbra is Alonso a mezőny legjobbja.

„Határozottan ez a véleményem. Sebastian egy nagyszerű versenyző, ehhez kétség sem fér. Nagyon sokat fejlődött az elmúlt években. De minden tisztelettel mondom, egy olyan autóból tudta kihozni a legtöbbet, mely sokkal gyorsabb a miénknél, ez pedig rendkívül fontos dolog.”

Hirdetés

Domenicali kifejtette, teljes mértékben megértené, ha Alonso távozni akarna a Ferraritól, ám nem tart attól, hogy elveszítik a spanyolt.

„100 százalékig megérteném. Megértem, hogy a legjobb versenyzőnek, egy kétszeres világbajnoknak egy sokkal versenyképesebb autóra van szüksége, mellyel bizonyítani tudja képességeit” – magyarázta a csapatfőnök.

„De nyerni akarunk Alonsóval. Ezt már kezdettől fogva mondjuk. Kétszer majdnem összejött, most itt az ideje annak, hogy megcsináljuk. A Ferrari és Fernando együtt marad, ez egy olyan kihívás, mellyel közösen nézünk szembe. Ő is mindig ezt hajtogatja, szóval nem tudom, honnan erednek a távozásáról szóló pletykák.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nemrég úgy fogalmazott, szívesen látná Alonsót ismét a wokingi gárdánál, és jövőbeli motorpartnerük, a Honda is örülne a spanyol érkezésének. Domenicali szerint teljesen normális, hogy a riválisok igényt tartanának Alonso szolgálataira.

„Ez abszolút normális. De Alonso nemegyszer kifejtette már, hogy maradni akar. Mi pedig azt mondjuk, hogy Fernandóval akarunk nyerni, szerződésünk van vele még három évre. Mi mást mondhatnék még? Szerintem ezek a pletykák olyasvalakiktől erednek, akik nem tisztelik őt, hiszen ezek az emberek nem hiszik el azt, amit ő mond.”

A pletykák szerint Alonso a Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén a Red Bull Racing alakulatával is egyeztetéseket folytatott, Domenicali azonban elárulta, fogalma sincs, hogy valóban történt-e ilyen.

„Nem tudom. Mi egy csapat vagyunk, közös céljaink vannak, együtt nyerünk és veszítünk. Ennyi. Ennél többet nem tudok mondani.”

„Remélem, hogy nálunk fejezi be pályafutását, az nagyszerű lenne. Ő maga is ezt mondja. 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy jövőre a bajnoki címért harcolunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!