A Ferrari miatt gyorsít fejlesztésein a Mercedes - F1VILÁG.HU

A Ferrari miatt gyorsít fejlesztésein a Mercedes

HIRDETÉS

A Ferrari hirtelen feltámadása miatt várhatóan felgyorsítja fejlesztési programját az elmúlt évben domináló, és mindkét bajnoki címet begyűjtő Mercedes.


A Ferrari hirtelen feltámadása miatt várhatóan felgyorsítja fejlesztési programját az elmúlt évben domináló, és mindkét bajnoki címet begyűjtő Mercedes.

A német istálló ugyan jó formában kezdte a szezont – az Ausztrál Nagydíjon kettős győzelmet aratott –, a bajnokság második versenyén, Malajziában Sebastian Vettel Lewis Hamilton és Nico Rosberg előtt nyerni tudott.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy nyilatkozott, bízik a Mercedesnél rendelkezésre álló forrásokban, ugyanakkor tudják, reagálniuk kell a Ferrari remek teljesítményére.

„Olvastam egy cikket, miszerint a Ferrari jelentősen megnövelte a költségvetését. Nekünk is megvan minden, ami kell. Bízunk abban, hogy a rendelkezésünkre álló forrásokkal és eszközökkel jó helyzetben maradunk” – mondta a szakember.

„De higgadtnak kell maradnunk, folytatnunk kell a fejlesztéseket, és néhány dolgot hamarabb kell felraknunk az autóra, mint terveztük.”

„Pánikra azonban semmi okunk. Egy normális, szokványos versenyszezon az idei, amikor is több mint egy csapat esélyes. Melbourne-ben még hajlamosak voltunk azt mondani, hogy a Mercedes nyeri az idei bajnokságot is és senki sem fog felzárkózni.”

„Két héttel később viszont már mindenki arról beszélt, hogy ez egy éra vége lehet. Talán egy új, küzdelmes éra kezdete, egy olyan csata, amit szívesen vívunk meg.”

„Egyszerűen csak higgadtnak kell maradnunk, és meg kell tartanunk azt a magabiztosságot és sebességet, ami a rendelkezésünkre állt az első pár futamon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!