A Ferrari miatt nem szerződött Hülkenberg a Lotushoz - F1VILÁG.HU

A Ferrari miatt nem szerződött Hülkenberg a Lotushoz

HIRDETÉS

Sajtóhírek szerint a Ferrari szabott gátat annak, hogy Nico Hülkenberg a bajnokság utolsó két futamára beugorjon Kimi Räikkönen helyére a Lotusnál.


Sajtóhírek szerint a Ferrari szabott gátat annak, hogy Nico Hülkenberg a bajnokság utolsó két futamára beugorjon Kimi Räikkönen helyére a Lotusnál.

Az F1Világ.hu úgy tudja, a német versenyző olyannyira közel került az enstone-i gárdához az elmúlt napokban, hogy még üléspróbán is járt a csapatnál.

Korábban arról szóltak a hírek, a Sauber a szezon közben megszegte Hülkenberggel való közös szerződését azáltal, hogy nem fizette ki időben a versenyző fizetését, Werner Heinz, a német menedzsere azonban a Sport1 rádiónak nyilatkozva szerdán elárulta, jogi akadályai lettek volna annak, hogy a 26 esztendős pilóta a Lotushoz szerződjön a szezon végére.

„Igen, szerződésszegést jelentett volna a dolog, de nem hinném, hogy a Sauber akadályokat gördített volna az utunkba.”

Az austini paddockban a minap olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint egyenesen a Ferrari volt az, mely megvétózta Hülkenberg Enstone-ba szerződését.

A Bild című német lap úgy tudja, valójában a Sauber motorszállítójaként is tevékenykedő olaszok állták Hülkenberg fizetését idén, ez pedig azt jelentette, hogy a német tehetség nem szerződhetett a Lotushoz.

Ráadásul a Lotus és a Ferrari jelenleg is harcban van a konstruktőri második helyért, ezen csatának pedig több millió euró a tétje.

A Lotus egyébként mindenben megállapodott Heikki Kovalainen, így a finn lesz az, aki átveheti Kimi Räikkönen helyét Austinban és Interlagosban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!