A Ferrari mindent belead az utolsó versenyeken - F1VILÁG.HU

A Ferrari mindent belead az utolsó versenyeken

HIRDETÉS

A Ferrari technikai igazgatója, Mario Almondo szerint az olasz alakulatnak meg kell nyernie az összes hátralévő versenyt ahhoz, hogy elhappolhassa az idei bajnoki címet legnagyobb riválisa, a McLaren elől.

A Ferrari technikai igazgatója, Mario Almondo szerint az olasz alakulatnak meg kell nyernie az összes hátralévő versenyt ahhoz, hogy elhappolhassa az idei bajnoki címet legnagyobb riválisa, a McLaren elől.

A Ferrari jelenleg a konstruktőrök versenyének második helyén áll tizenkilenc ponttal lemaradva a listavezető McLaren mögött, jóllehet a wokingi alakulat Magyarországon szerzett tizenöt pontjáról csak szeptember közepén dönt a Fellebbviteli Bíróság.

Az olasz gárda duója a harmadik, illetve a negyedik helyen áll a pilóták versenyében. Kimi Raikkönen 20 ponttal van lemaradva a bajnokság élén álló Lewis Hamilton mögött, míg csapattársa Felipe Massa egy ponttal követi őt.

Annak ellenére, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjnak helyet adó isztambuli versenypálya – a következő két helyszínnel, Monzával, és Spával egyetemben – jól fekszik az F2007-es versenygépnek, Alomondo úgy érzi, csak akkor lesz esélyük megnyerni az idei bajnokságot, ha nem hibáznak a következő versenyeken.

“Jól kell teljesítenünk, és nem csak a következő versenyeken, hanem a szezon hátralévő részében, ha valóban meg akarjuk szerezni az idei bajnoki címet” – mondta a szakember az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Ahogy azt a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is elmondta az elmúlt napokban, mindenünk megvan ahhoz, hogy megnyerjük a hátralévő versenyeket, de ehhez tökéletesen kell teljesítenünk.”

“Úgy gondolom, hogy az idei évben az F2007-es versenygép megmutatta, többé-kevésbé az összes típusú versenypályán ütőképes, már a szezon elejétől fogva. Nyilván egyes pályákon nehezebb a dolgunk, de minden helyszínen versenyképesek vagyunk. Hiszünk magunkban, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy remekül teljesítenek ellenfeleink.”

Almondo azt is elmondta, csapata éhezik a sikerre, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a szezon utolsó hat versenyén megfordítsa a helyzetet, és megnyerje a bajnoki címet, melyre legutóbb 2004-ben volt példa.

“Mindenki koncentrált, és keményen dolgozunk a győzelemért” – folytatta. “Tisztában vagyunk azzal, hogy voltak problémáink, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezek ne fordulhassanak többé elő. Ahogy azt már mondtam, hiszünk magunkban, de nem szabad elfelejteni, hogy a Forma-1-ben nem egyedül versenyez az ember.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!