A Ferrari Montreal előtt tovább javít erőforrásán

Sajtóértesülések szerint a Ferrari azt fontolgatja, hogy a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra tovább fejleszt majd V6-os erőforrásán. Azt egyelőre nem tudni, hogy ehhez felhasználnak-e további zsetonokat.Sajtóértesülések szerint a Ferrari azt fontolgatja, hogy a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra tovább fejleszt majd V6-os erőforrásán.

Az olasz istálló egyértelműen győzelmi szándékkal vágott neki a 2016-os évadnak, ám az eddig eltelt 6 versenyen nem sikerült elérnie céljait.

A csapat a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon is kiábrándítóan szerepelt: Sebastian Vettel negyedik lett, Kimi Räikkönen pedig baleset miatt kiesett, ráadásul az elmúlt időszakban a Ferrari sokat küszködik időmérős teljesítménye miatt.

A Ferrari már az Orosz Nagydíj előtt is felhasznált 3 fejlesztési zsetont, Maurizio Arrivabene csapatfőnök pedig úgy fogalmazott, könnyen lehet, hogy a montreali hétvége előtt tovább javítanak motorjukon.

„Lesznek újdonságok az erőforrásunkkal kapcsolatban. Azt azonban még nem tudjuk, hogy használunk-e, vagy sem fejlesztési zsetonokat” – mondta a szakember.

„Egyeztetünk az FIA-val, hogy eldöntsük, mitévők legyünk.”

Arrivabene hozzátette, a Ferrari jelenleg arra fókuszál, hogy mihamarabb javítani tudjon időmérős formáján.

„Barcelonában és Monacóban is problémánk volt ezzel. Szombat délutánonként problémáink vannak. Meg kell értenünk a dolgot, mert abszurd, hogy a Q1-ben és a Q2-ben van egyfajta teljesítményünk, amit aztán a Q3-ban nem tudunk megismételni.”

„Beszélnek a gumik működési tartományáról, de egy mélyebb elemzést akarok azzal kapcsolatban, mi is történik.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!