A Ferrari nagy bejelentésre készül a jövő héten - F1VILÁG.HU

A Ferrari nagy bejelentésre készül a jövő héten

HIRDETÉS

A Ferrari csapatvezetője Stefano Domenicali pénteken elárulta, hogy változott a helyzet az elmúlt napokban, így hamarosan bejelentést tesznek versenyzői fronton, amire az olaszok elnöke, Luca di Montezemolo is célzott egy nappal korábban.

A Ferrari csapatvezetője Stefano Domenicali pénteken elárulta, hogy változott a helyzet az elmúlt napokban, így hamarosan bejelentést tesznek versenyzői fronton, amire az olaszok elnöke, Luca di Montezemolo is célzott egy nappal korábban.

“Az elmúlt néhány napban változott a helyzet, szóval azonnal jelezni fogjuk, ha lesz valami bejelentenivalónk, ám egyelőre semmi újat nem tudok elmondani” – felelte Domenicali arra a kérdésre, hogy finn vagy spanyol nemzetiségű lesz-e Felipe Massa csapattársa jövőre.

A versenyzői piac pedig addig nem fog megmozdulni, míg a Ferrari be nem jelenti jövő évi felállását, hiszen rengeteg minden függ attól, hogy hol folytatja pályafutását Fernando Alonso 2010-ben.

Luca di Montezemolo csütörtökön Madridban volt, ahol a Marca c. spanyol sportlap olvasóinak kérdéseire válaszolt egy nagyszabású rendezvény keretén belül, ahol egy díjat is átvehetett.

A Ferrari elnöke a díj átvétele után egy kicsit elragadtatta magát, és a következőket mondta: “Nagyon örülök a Bank Santanderrel kötött ötéves szerződésnek. Nagyon örülök, hogy van egy spanyol szponzorunk, és elégedett vagyok a csapatommal, Alonsóval.”

A szakember azonban csak “játszott” a közönséggel, majd hozzátette: “A következő évben velünk lesz Massa, Raikkönen, és egy spanyol szponzor.”

“Eddig az volt az elsődleges dolog, hogy megerősíthessük, hogy Massa rendben van. Aztán meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy rendben lesz, mint versenyző. Ez megtörtént, szóval Felipe velünk lesz a jövő évben.”

“Az elmúlt néhány napban tisztáztunk bizonyos dolgokat, és amint Domenicali visszatér Szingapúrból, le fogunk ülni, és döntést fogunk hozni számos fontos kérdésben.”

“Az összes kiváló versenyző – Clarkot, Stewardot, és Sennát kivéve – látogatást tett a Ferrarinál, és azt gondolom, hogy Alonso is egy remek versenyző.”

Szóval úgy tűnik, hogy a jövő héten fontos bejelentésre számíthatunk, ami után azonnal felpezsdül az élet a versenyzői piacon.

Hirdetés

Hogy mi változhatott az elmúlt napokban? Talán di Montezemolo spanyolországi látogatása során bizonyosságot szerzett arról, hogy a Santander készen áll finanszírozni Raikkönen kivásárlásának költségeit, hogy már jövőre helyet biztosíthasson Alonsónak.

Alonso vélhetően minél előbb el szeretne távolodni a Renault-tól a kínos csalásügy miatt, ahogy azt Michael Schumacher is tette 1995-ben a Benettonnal kapcsolatban.

Raikkönen csütörtökön elmondta, hogy egyelőre még nem beszélt vele a Ferrari a jövő évvel kapcsolatban, de hamarosan erre is sor kerülhet. Olasz lapértesülések szerint a finn pilóta találkozót kért az elnöktől, amire egyelőre még várnia kell. Sokak szerint Raikkönen visszatérhet a McLarenhez, bár a wokingi csapat ezt cáfolja.

Ami pedig Massát illeti, a brazil már megkezdte az edzéseket, és hamarosan visszatérhet a versenypályára, legalábbis Domenicali szerint.

“Felipe állapota szépen javul. Már megkezdte az edzéseket, és készül a vezetésre. A következő lépés a szimulátor lesz, és aztán a gokart. Majd később döntünk arról, mikor ülhet Forma-1-es autóba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!