A Ferrari nem aggódik Massa teljesítménye miatt - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem aggódik Massa teljesítménye miatt

HIRDETÉS

A Ferrari vezetése nem aggódik Felipe Massa borzalmasan gyenge szezonkezdése miatt, jóllehet a brazil versenyző a biztos második helyet dobta el, mikor kicsúszott és a kavicságyban ragadt a hétvégi Maláj Nagydíjon.

A Ferrari vezetése nem aggódik Felipe Massa borzalmasan gyenge szezonkezdése miatt, jóllehet a brazil versenyző a biztos második helyet dobta el, mikor kicsúszott és a kavicságyban ragadt a hétvégi Maláj Nagydíjon.

Massa a pole pozícióból vágott neki a vasárnapi megmérettetésnek, és már-már biztosnak érezhette a második helyet, mikor a futam 31. körében elvesztette autója felett az irányítást, megpördült és a kavicságyban ragadt.

Ez volt egyébként Massa második kiesése az idei évben, ugyanis a szezonnyitón egy motorhiba miatt kellett feladnia a küzdelmet.

Annak ellenére, hogy a brazil versenyző még egyetlen pontot sem szerzett az idei szezonban, a Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, egyáltalán nem aggódik versenyzője teljesítménye miatt, és biztos benne, hogy Massa vissza fog vágni Bahreinben.

“Való igaz, hogy a két kiesés nem könnyíti meg a dolgunkat, hiszen mind az egyéni, mind pedig a konstruktőri bajnokság szempontjából komoly érvágás a csapatnak” – mondta Domenicali.

“Azonban nem szabad túldramatizálni a helyzetet. Jelenleg nagyon szoros az állás, senki nem lógott még meg a bajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy Felipe mindenért vissza fog vágni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon.”

A Ferrari csapatvezetője továbbá cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint Felipe Massa gyengébb szerepléséért Kimi Raikkönen lenne a felelős, aki egyre nagyobb nyomást helyez csapattársára.

“Nem akarok erről beszélni, mert Felipe fantasztikus kört ment az időmérő edzésen Malajziában. Ha megnézzük, hányadik körben hajtott ki tankolni, akkor valóban azt lehet mondani, páratlan időt autózott. Felipének mindene megvan ahhoz, hogy jól szerepeljen. A bajnokság még hosszú, a csapat egységes, így nem látok okot az aggodalomra.”

Domenicali azt is hozzátette, csapata meg fogja vizsgálni a kicsúszás körülményeit, hogy kizárhassa a mechanikai problémát.

“Vizsgálatot indítunk az ügyben. Minden adatot meg kell néznünk. Azonban úgy gondolom, hogy az vezetett a megpördüléshez, hogy ráhajtott a kerékvetőre” – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!