A Ferrari nem aggódik versenyzői rivalizálása miatt - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem aggódik versenyzői rivalizálása miatt

HIRDETÉS

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, egy cseppet sem tart attól, hogy a versenyzői közti egészséges rivalizálás ronthatja csapata esélyeit a világbajnoki címért folytatott küzdelemben az idei esztendőben.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, egy cseppet sem tart attól, hogy a versenyzői közti egészséges rivalizálás ronthatja csapata esélyeit a világbajnoki címért folytatott küzdelemben az idei esztendőben.

Az olaszok mindkét versenyzője készen áll a következő idényre: Kimi Raikkönen egy igen gyenge szezon után visszavágásra készül, míg csapattársa, Felipe Massa egy utolsó pillanatban elveszített bajnokság után még jobban ki van éhezve a sikerre.

Bár a versenyzők motivációjával biztosan nem lesz gond, a csapaton belüli rivalizálás veszélyes lehet, ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a csapattársak egymástól vesznek el pontokat, ezzel ellenfeleik malmára hajtva a vizet.

A Ferrari vezetése azonban nem aggódik emiatt, mert biztos abban, hogy megfelelően tudják majd kezelni a helyzetet, és minden esélyük meglesz a vb-cím megszerzésére a 2009-es idényben.

“A tavalyi évben egyetlen pontot sem veszítettünk versenyzőink rossz menedzselése miatt” – mondta Domenicali a Wrooom elnevezésű médiaeseményen Madonna di Campiglióban. “A csapat mindkét versenyzőért dolgozik, és ha egy versenyképes autót tudunk biztosítani számukra – és reméljük, hogy tudunk –, akkor nem fogjuk nyomás alatt tartani őket.”

A Ferrari szakembere továbbá azt is elmondta, hogy teljes mértékben meg van elégedve versenyzői hozzáállásával, és sokat vár tőlük az idei szezonban.

“Egy igen felfrissült, minden tekintetben motivált Felipe Massával találkoztam. Sokat komolyodott a tavalyi évben. Az volt az erőssége ezekben az években, hogy mindig is hitt magában. Úgy gondolom, hogy mentálisan készen áll, és elég érett ahhoz, hogy kezelni tudja a rá nehezedő – mind a belülről, mind a kívülről jövő – nyomást.”

“Ami pedig Kimit illeti, már alig várja, hogy kipróbálhassa az új autót, amire lehetősége lesz a jövő héten Portimaóban. Meg akarja mutatni, hogy ismét önmaga, miután maga az elnök, [Luca di] Montezemolo azon viccelődött nemrégiben, hogy a szezon végén az ikertestvére ült az autóban” – folytatta a csapatvezető.

Az olaszok hétfőn, a mezőnyben elsőként mutatták be vadonatúj versenygépüket, az F60-as kódszámot viselő modellt, mellyel Massa már megtette az első köröket Mugellóban.

Az idei autó az új szabályok miatt mind külsejét, mind belsejét tekintve alaposan átalakult, így a csapatnak minden eddiginél nehezebb lesz megfelelően felkészülni az előtte álló szezonra, amivel maga Domenicali is tisztában van.

Hirdetés

“A földön kell maradnunk, mert ez egy nagyon nehéz bajnokság lesz” – magyarázta a szakember. “Különösen fontos lesz, hogy már rögtön az elején versenyképesek legyünk, és sokat foglalkozzunk a megbízhatósággal, illetve a szimulációval, ami nagyon hasznos, hiszen az eredményeket fel tudjuk használni a közúti autók gyártásában.”

A sajtótájékoztatón természetesen Fernando Alonsóról is szó esett, aki egyes források szerint már alá is írta szerződését a csapattal, ami a 2011-es idényben lép életbe. Domenicali azonban megpróbált semleges választ adni az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

“Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz bármit is hozzátenni ahhoz, amit már korábban mondtam ezzel a témával kapcsolatban. Versenyzőink érvényes szerződéssel rendelkeznek, még akkor is, ha Montezemolo elnök azt mondta, ’várjunk és majd meglátjuk’. Fernando egy kiváló versenyző, azonban teljes mértékben elégedettek vagyunk jelenlegi felállásunkkal” – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!