A Ferrari nem áll Fisichella útjába 2010-ben - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem áll Fisichella útjába 2010-ben

HIRDETÉS

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali megerősítette, hogy Giancarlo Fisichella minden további nélkül folytathatja versenyzői pályafutását jövőre, miközben az olaszok tesztpilótájaként is tevékenykedik a Forma-1-ben.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali megerősítette, hogy Giancarlo Fisichella minden további nélkül folytathatja versenyzői pályafutását jövőre, miközben az olaszok tesztpilótájaként is tevékenykedik a Forma-1-ben.

Fisichella a sérülést szenvedett Felipe Massa helyetteseként állhat rajthoz a Ferrari színeiben a szezon utolsó öt versenyén, és miután átadja helyét a brazilnak, marad a maranellói bázisú gárdánál, ahol a tartalékversenyzői feladatokat látja majd el 2010-ben.

Sokan azt gondolták, hogy ezzel véget is ér Fisichella versenyzői pályafutása a Forma-1-ben, ám Domenicali elmondta, hogy ha újdonsült pilótájuk talál állást magának a jövő évre, nem állnak az útjába, mindössze annyit kérnek, hogy ha szükség lesz rá, álljon rendelkezésre.

“Szerződésében nincs olyan kitétel, amely megakadályozná, hogy egy másik csapat színeiben versenyezzen. Sőt ellenkezőleg, ez egy kiváló módja annak, hogy edzésben tartsa magát, és mikor szükség van rá, akkor gond nélkül beugorhasson (az esetleges sérült helyére)” – mondta a csapatfőnök a Gazzetta dello Sportnak.

Domenicali azt is elmondta, hogy a csapat jelenlegi tesztpilótái, Marc Gené, és Luca Badoer minden bizonnyal maradni fognak jövőre, és három tesztpilótával kezdik meg a bajnokságot.

“Való igaz, hogy manapság (a tesztkorlátozás bevezetésével) a versenyzők fejlesztenek, de a tesztpilótákat a promóciós rendezvényeken, és az utcai autó programunkban is használjuk. Biztos vagyok abban, hogy mind Badoer, mind Gené számára találunk valami feladatot” – folytatta a szakember.

Michael Schumacher a hírek szerint a hétvégi Olasz Nagydíjon jelenti be jövőbeli terveit, és azt, hogy meghosszabbítja-e év végén lejáró tanácsadói szerződését.

Domenicali optimista ezzel kapcsolatban, és úgy véli, a hétszeres világbajnok jövőre is velük marad.

“Célunk természetesen az, hogy megoldást találjunk, mert Schumacher és a Ferrari elválaszthatatlanok” – magyarázta a csapatvezető, aki még annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy Schumacher a jövőben visszatér.

“Ahogy Michael reagált a hívásunkra, egyértelműen azt mutatja, hogy nem zárta le magában ezt a fejezetet, és titkon még mindig ki van éhezve a versenyzésre. Ha ez nem így lenne, biztosan azonnal nemet mondott volna. Szóval soha ne mond azt, hogy soha.”

Hirdetés

A Ferrari az utóbbi időben többször is elmondta, hogy készen áll egy harmadik autót indítani jövőre, melyet nagyon szívesen Schumacher rendelkezésére bocsátana.

Domenicali továbbra is támogatja az ötletet, azonban úgy érzi, ennek megvalósulására egyre kisebb az esély.

“Elég valószínűtlen, hacsak az új csapatok vissza nem lépnek (és csökken a létszám)” – mondta. “Azonban a Ferrari számára a harmadik autó indítása továbbra is egy győztes megoldás, ami jót tenne az egész F1-nek. Át fogjuk beszélni ezt az FIA-val, és Bernie (Ecclestone-nal).”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!