A Ferrari nem száll el a silverstone-i sikertől - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem száll el a silverstone-i sikertől

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy a vasárnapi Brit Nagydíjon Fernando Alonso révén idei első győzelmét könyvelhette el, a Ferrari alakulata két lábbal a földön járva várja a szezon további részét.


Annak ellenére, hogy a vasárnapi Brit Nagydíjon Fernando Alonso révén idei első győzelmét könyvelhette el, a Ferrari alakulata két lábbal a földön járva várja a szezon további részét.

Alonso mondhatni magabiztosan nyerte meg a silverstone-i megmérettetést az elmúlt hétvégén, a csapatot irányító Stefano Domenicali szerint pedig a maranellói gárda rendkívül nagy előrelépést tett, melynek hála legfőbb riválisaik előtt végezhettek.

„Ez egy hihetetlen teljesítmény volt. Persze számítottunk a fejlődésre. De ez olyan nagy volt, hogy őszintén szólva óvatosnak kell lennünk, meg kell értenünk az adatokat, illetve azt, hogy mit csináltak a többiek” – magyarázta a csapatfőnök.

Domenicali ezzel együtt hozzátette, nem szállnak el az angliai eredményektől, hiszen tisztában vannak azzal, hogy a Forma-1-ben gyorsan változhat a helyzet, így továbbra is keményen dolgoznak autójuk fejlesztésén.

„Az autónk teljesítménye egész hétvégén jó volt, mindenféle körülmény közepette, akár esőben, akár szárazon, még a kemény gumikon is. Viszont szükséges, hogy versenyről-versenyre szállítsuk az eredményeket, és meg kell értenünk a történteket, mert lehet, hogy a következő nagydíjon már más lesz a helyzet.”

„Előre kell tekintenünk és remélem, hogy ez a teljesítmény jó alapot szolgáltat majd a szezon második felére, amikor is szintén megpróbálunk majd nagyon erősek lenni, megpróbálunk támadni, anélkül, hogy figyelnénk a bajnoki tabella állását. A lehető legtöbb pontot be akarjuk gyűjteni.”

A csapatfőnök elárulta, a jövő hétvégi Német Nagydíjra is új fejlesztésekkel készül az olasz alakulat.

„Természetesen megpróbálunk további újításokat feltenni az autóra, aztán majd meglátjuk, miből élünk. A célunk, hogy további versenyeket nyerjünk, és természetesen ilyen hozzáállással érkezünk meg a Nürburgringre is.”

A csapatfőnök elárulta, természetesen tisztában vannak azzal, hogy legfőbb riválisaik sem ülnek a babérjaikon, és mindent megtesznek azért, hogy javítsanak autóik versenyképességén.

Hirdetés

„Várjunk még egy kicsit, aztán néhány verseny után ítélkezhetünk, és majd kiderül, hogy megerősítést nyerhet-e a jelenlegi helyzet. Meggyőződésem, hogy a Red Bull és a McLaren is pokolian nyomja. Ez egy véget nem érő történet, és hogy jobbak lesznek-e a Nürburgringen, majd kiderül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!