A Ferrari ötször szólt Vettelnek, hogy el kell engednie Leclercet - F1VILÁG.HU

A Ferrari ötször szólt Vettelnek, hogy el kell engednie Leclercet

HIRDETÉS
A Ferrari egészen pontosan ötször szólt Sebastian Vettelnek a vasárnapi Orosz Nagydíjon arról, hogy el kell engednie csapattársát, Charles Leclercet – derült ki az olasz istálló, illetve a négyszeres világbajnok közti rádióforgalmazásból.
GP RUSSIA F1/2019 -  VENERDÌ 27/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A német versenyző a 3. helyről rajtolt Szocsiban, a rajtnál pedig csapattársa, Charles Leclerc szélárnyékot adott neki, ebben állapodtak ugyanis meg a startot megelőzően. Vettel végül Lewis Hamiltont és Leclercet is megelőzte a piros lámpák kialvását követően.

A megállapodás másik fele az volt, hogy Vettel visszaengedi maga elé csapattársát, a német azonban nem tett eleget a kérésnek.

Rögtön az első körben Vettel megkérdezte a csapatot, mi a döntésük a rajttal kapcsolatban, mire nem sokkal később mérnöke azt felelte, „a teljesítményetek ugyanolyan volt a rajtnál, szóval cserélni fogunk”, erre pedig „később” kerítenek majd sort.

Az első biztonsági autós periódust követően aztán Vettelt 3 egymást követő körben is arra utasították, engedje el maga mellett Leclercet.

„Engedd el Charles-t” – szólt a Ferrari üzenete, mire Vettel azt felelte, „szakadjunk el még 2 körig”. A második utasításra a német már azt válaszolta, „mondjátok neki, hogy zárkózzon fel!”.

A következő körben mérnöke azt mondta Vettelnek, Leclerc „elkezdte csökkenteni a távolságot”, és „engedje el” őt – erre az üzenetre viszont a négyszeres világbajnok már nem is válaszolt. Nem sokkal később szóltak neki, hogy „átállnak a C-tervre”.

A versenyt követően egyébként Mattia Binotto csapatfőnök azt mondta, egyik versenyzőjük sem szegte meg a verseny előtti megállapodásukat.

„Igen, szóltunk Sebnek, hogy adja vissza a pozíciót. Ugyanakkor Vettel tökéletesen érvelt azzal, hogy Charles nincs elég közel ahhoz, hogy ezt időveszteség nélkül megtehesse. És aztán Vettel elhúzott az élen. Úgy döntöttünk, hogy később cseréljük meg a pozíciókat” – mondta a csapatfőnök.

Leclerc végül a kerékcserék alkalmával került Vettel elé. A monacói a futamot a 3. helyen fejezte aztán be, míg Vettel műszaki hiba miatt kiesett.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!