A Ferrari rájött, mi volt a gond Isztambulban - F1VILÁG.HU

A Ferrari rájött, mi volt a gond Isztambulban

HIRDETÉS

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa magabiztosan várja a hétvégi Brit Nagydíjat, ugyanis elmondása szerint csapata rájött arra, hogy mi volt a probléma az elmúlt versenyen Isztambulban, ahol folyamatosan lassult versenygépük.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa magabiztosan várja a hétvégi Brit Nagydíjat, ugyanis elmondása szerint csapata rájött arra, hogy mi volt a probléma az elmúlt versenyen Isztambulban, ahol folyamatosan lassult versenygépük.

Annak ellenére, hogy az elmúlt három évben egyszer sem talált legyőzőre, Massa még csak a dobogóra sem állhatott fel az idei Török Nagydíjon, ahol a hatodik helyig jutott, mellyel véget ért számára egy hatalmas sorozat Isztambulban.

Pedig a Ferrari kiválóan kezdte a hétvégét, a pénteki edzéseken remekül szerepelt, ám a szombati időmérőn és a vasárnapi futamon egyre romlott a teljesítménye.

Massa azonban elmondta, hogy csapata megtalálta, mi volt a probléma Isztambulban, és minden szükséges lépést megtett annak érdekében, hogy ez a hiba többé ne fordulhasson elő az idei szezonban.

“Törökországban folyamatosan csúsztunk hátra, és nem tudtunk javítani a teljesítményünkön a hétvége folyamán, pedig nagyon jól kezdtünk pénteken, és még a szombat reggeli edzésen is remekül mentünk” – mondta a brazil versenyző a Ferrari hivatalos weboldalán.

“Azonban már tudjuk, hogy ez miért történt, és ez a legfontosabb. Úgy gondoljuk, hogy a nagy melegben túlságosan alacsony leszorító erőt alkalmaztunk, nagyobb hátsó szárnnyal kellett volna futnunk, mert ahogy a hőmérséklet emelkedett, a gumik tapadása csökkent, és ezzel kellett volna kompenzálnunk ezt.”

“Ahogy a hőmérséklet egyre csak nőtt, autóink úgy váltak egyre lassabbá az első szektorban, ahol a legnagyobb szükség van a leszorító erőre. Más szóhasználattal élve, a probléma a munka módjával, nem pedig egy specifikus problémával volt.”

“Éppen ezért azt gondolom, hogy sokkal versenyképesebbek leszünk ezen a hétvégén, hiszen már tudjuk, hogy mi volt a probléma, és ennek megfelelően változtattunk az autón” – tette hozzá Massa.

A Ferrari ezen felül több aerodinamikai újítással készül a hétvégi versenyre, ahol a jobb súlyeloszlás elérése érdekében egy módosított felfüggesztéssel, és egy új, könnyített KERS rendszerrel gördül majd pályára Silverstone-ban.

“Ha csak az adatokat és a tényeket vesszük alapul, akkor a hétvégi Brit Nagydíj egy hasonló pályán kerül megrendezésre, mint az elmúlt futam Isztambulban, ahol nem voltunk túl versenyképesek” – folytatta Massa, aki hétfőn egy aerodinamikai teszten vett részt Fioranóban.

Hirdetés

“Ez a pálya is számos gyors kanyart, és egy lassú utolsó szektort tartalmaz, nem is beszélve arról, hogy ugyanolyan keverékekkel versenyzünk, mint az elmúlt futamon, ám ez nem azt jelenti, hogy ugyanúgy szenvedni fogunk, mint két hete.”

“Az új komponensek, mint az első szárny, és a könnyített karosszéria, tovább javíthatnak az autó versenyképességén” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!