A Ferrari rendkívül izgalmas szezonra számít - F1VILÁG.HU

A Ferrari rendkívül izgalmas szezonra számít

HIRDETÉS

Óriási izgalmakat vár a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozattól a Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali.


Óriási izgalmakat vár a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozattól a Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali.

A szakember az olasz istálló maranellói prezentációján beszélt arról, hogy véleménye szerint a Red Bullon, a McLarenen és a Mercedesen kívül több csapat is harcba szállhat majd a győzelmekért az előttünk álló idényben.

„A nagy csapatok, tehát a Red Bull, a Mercedes és a McLaren nagyon-nagyon erősek lesznek és lesznek további istállók is, melyek veszélyt jelenthetnek” – nyilatkozta a csapatfőnök.

„És persze ne felejtsük el a nagyszerű versenyzőket sem – számos világbajnok található a mezőnyben. Nagyon forró bajnokság lesz.”

„Nagyon intenzív szezon vár ránk, akárcsak tavaly. Arra számítok, hogy számos csapat képes lesz a győzelemre. A verseny még keményebb, a bizonytalanság pedig még nagyobb lesz.”

Az előzések elősegítése érdekében az idei évre is több szabályváltozást eszközöltek a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szakemberei: ennek megfelelően például a csapatok ismét használhatják a kinetikus energia-visszanyerő rendszer (KERS), valamint bevezetésre kerülnek az állítható hátsó szárnyak is.

Domenicali elmondta, habár céljuk az, hogy látványosabbá tegyék az F1-es versenyeket, egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy a módosítások a várt eredményeket hozzák.

„Kicsit óvatosan nyilatkoznék az előzésekről: nyilvánvaló, hogy mindent – különösen az állítható hátsó szárnyat – azért vezettek be, hogy gyarapítsák az előzések számát. Hogy elérjük a kitűzött célt, szükségünk lesz néhány versenyre, ahol finomíthatjuk a rendszert. Továbbra is az a fő cél, hogy látványosabbá tegyük a futamokat.”

A szakember végül kijelentette: céljuk természetesen a világbajnoki győzelem.

Hirdetés

„Nem a kötelességről szól ez az egész, hanem a célokról. Az egész csapat célja az, hogy megnyerje a 2011-es világbajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!