A Ferrari sokkal emberségesebb a McLarennél - F1VILÁG.HU

A Ferrari sokkal emberségesebb a McLarennél

HIRDETÉS

Öt versennyel a 2007-es szezon vége előtt a Ferrari és a McLaren versenyzői továbbra is harcban állnak a bajnoki címért. Szakértők szerint azonban az dönt majd a végjátékban, hogy melyik gárda kezeli jobban a csapaton belüli helyzetet.

Öt versennyel a 2007-es szezon vége előtt a Ferrari és a McLaren versenyzői továbbra is harcban állnak a bajnoki címért. Szakértők szerint azonban az dönt majd a végjátékban, hogy melyik gárda kezeli jobban a csapaton belüli helyzetet.

Az egykori Forma-1-es versenyző, Hans-Joachim Stuck szerint a Ferrari sokkal versenyzőbarátabb, mint a McLaren, ami akár döntő is lehet a végjátékban, különösen azután, hogy a wokingi alakulat versenyzői egyre jobban elidegenednek egymástól, és a vezetőséggel sem mindig értenek egyet – lásd a Magyar Nagydíjon történteket.

“A Ferrari sokkal jobb hely a versenyzők számára, ott igazán emberszámba veszik őket” – mondta az 57 éves szakértő a Sport Bildnek adott nyilatkozatában. “Az sem véletlen, hogy Alonso nem érzi jól magát a McLarennél. Sennának is problémái voltak a csapatvezetővel, Ron Dennisszel, ahogy Montoya sem jött ki jól a vezetéssel, most pedig Fernandón a sor. Ez nem lehet véletlen egybeesés.”

A BMW Sauber technikai igazgatója, Willy Rampf azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget a McLaren istállón belüli hűvös légkörnek.

“Nem tudom pontosan, mi folyik a McLarennél, de egy nagyon komoly, profi csapat. Az ilyesfajta problémák pedig nem fogják megzavarni őket. Elkerülhetetlen, hogy ne alakuljon ki rivalizálás a csapattársak között, ez teljesen normális dolog” – mondta a szakember, aki szerint az Alonso és Hamilton közti versengés nem hogy hátráltatja, előrébb viszi a csapatot.

“Nincs is annál rosszabb, mikor két csapattárs összetűzésbe kerül. Az a legrosszabb, mikor az egyik túl gyors, a másik pedig túl lassú, ez komoly ellentéteket szül a csapaton belül, amit nem is nagyon lehet kezelni” – tette hozzá Rampf.

Eközben Patrick Tambay egykori francia F1-es versenyző arra buzdítja a Ferrarit, ne foglalkozzon riválisával, csak arra koncentráljon, hogy minél előbb közelebb tudjon kerülni a bajnokság élén álló McLarenhez.

“Mindenki számára tiszta, hogy mik a céljaik” – mondta a L’Equipe c. lapnak adott nyilatkozatában, melyben támadásra szólította fel Raikkönent és Massát. “Támadni, támadni, és támadni. Ez a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy a következő versenyek jobban fekszenek majd a Ferrarinak, ám az lesz a befutó, aki kevesebb hibát vét a szezon hátralévő részében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!