„A Ferrari teljesen tönkretette Räikkönen versenyét” - Rosberg - F1VILÁG.HU

„A Ferrari teljesen tönkretette Räikkönen versenyét” – Rosberg

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A vasárnapi Kínai Nagydíjat követően komolyan kritizálta a Ferrari Forma-1-es csapatát és Max Verstappent a 2016-os év világbajnoka, Nico Rosberg.

Rosberg televíziós szakértőként tevékenykedik az F1-es nagydíjhétvégéken, így természetesen rendre kikérik a véleményét az aktuális futammal kapcsolatban.

Nem volt ez másképp Sanghajban sem, ahol a német ex-versenyző elmondta álláspontját Daniel Ricciardo parádés versenyzéséről, Max Verstappen hibájáról, illetve arról is, a Ferrari hogyan áldozta be megint Kimi Räikkönent azért, hogy adjon egy esélyt Sebastian Vettelnek.

„Daniel hihetetlen volt, egyszerűen óriási tehetség, amikor előzésről van szó” – mondta a 2016-os év bajnoka.

„Ez az ember vérében van, megfelelő időzítés meg minden – az összeset remekül csinálta. Igazán lenyűgöző. Ezért szeretném őt a Ferrarinál látni jövőre. Azt már tudjuk, hogy a Red Bullnál képes volt legyőzni Sebastian Vettelt, a Ferrarinak pedig nagyszerű autója van.”

A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen nagyot hibázott a futam során, hiszen egy előzési manőver közben összeütközött a világbajnoki éllovas Sebastian Vettellel.

„Nagyon rossz és szükségtelen manőver volt, nehéz megérteni. Nehéz napja volt. Összetörte a saját maga és a listavezető autóját, majd a csapattársa megnyerte a versenyt. Kemény lecke volt számára, de ilyenkor fejlődik igazán egy olyan fiatal versenyző, mint Max.”

„Fiatal pilótaként az ember szeret makacs lenni és nem igazán hallgat másokra. De nyilván megfogadod a tanácsokat, és a csapat biztosan foglalkozik Verstappennel. Remélem, hogy sikerül jó útra téríteni, mert hihetetlen versenyző. Csak kevésbé agresszívnek kellene lennie, mert ez kicsit sok. Már Bahreinben is kapott egy kis leckét, mert Lewis megmutatta neki, hogy nem minden magától értetődő, Max autójának pedig annyi volt.”

Rosberg szerint a Ferrari sem remekelt Kínában, hiszen egyértelműen taktika hibát követtek el akkor, amikor nem hívták ki Räikkönent is a bokszba a futam második felében. A német ráadásul azt mondja, teljesen világos volt, hogy az olaszok újra Vettelt favorizálták.

Hirdetés

„Teljesen világos, hogy ki kellett volna hozniuk Kimit a bokszba, mert Max ott volt a 3. helyen, és jól ment neki. Ha Vettellel nem ütközött volna össze, megnyerte volna a versenyt. Lewis ott volt mögötte, őt is ki kellett volna hívni. Nagyon érdekes látni azt, hogy Räikkönen hogyan segítette Vettelt. Szinte teljesen tönkretették a futamát, hogy Vettel kapjon egy második esélyt Valtteri ellen.”

„A konstruktőri pontverseny szempontjából nem jó, ha kinevezik Vettelt elsőszámúnak. És a Ferrarinál már egyértelműen van egy elsőszámú versenyző. Elég extrém volt a hétvégi verseny ebből a szempontból. De Michael Schumacher esetében ez a hozzáállás nagyon jól működött, szóval kitartottak mellette.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!