Verstappen vs. Ocon

A Ferrari tovább teszteli új padlólemezét, a Red Bull lemásolta azt

Fotó: Scuderia Ferrari
A Mexikói Nagydíjon ismét kipróbálja majd új fejlesztésű padlólemezét a Ferrari Forma-1-es csapata, a Red Bull pedig pályára visz egy hasonló koncepciót.

A Mexikói Nagydíjon ismét kipróbálja majd új fejlesztésű padlólemezét a Ferrari Forma-1-es csapata, a Red Bull pedig pályára visz egy hasonló koncepciót.

Az új tervezés hatékonyságáról a Ferrari eddig nem volt meggyőződve, Japánban és az Egyesült Államokban is kipróbálta azt az edzéseken, ám végül nem használta a versenyeken.

Mexikóban Sebastian Vettel révén újra kipróbálják majd a továbbfejlesztett padlólemezt a maranellóiak, és mivel Kimi Räikkönen a régebbi változatot használja, kiváló összehasonlításokat tudnak majd végezni.

Az Japánban először kipróbált padlólemezre a Ferrari mérnökei egy hosszú bevágást helyeztek el a hátsó abroncsok előtt, az austini versenyhétvégére ezt apró szárnyakkal egészítették ki, hogy javítsák a légáramlást, illetve megakadályozzák a gumitörmelékek bejutását a diffúzor környékére.

A Red Bull egyébként lemásolta a Ferrari megoldását, a pénteki edzésen ők is kipróbálnak majd egy hasonló kialakítású padlólemezt Mexikóban.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek