A Ferrari tovább vizsgálja, mi okozta Vettel balesetét

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
A Ferrari folytatja a vizsgálatokat azzal kapcsolatban, hogy mi okozta Sebastian Vettel szerdai balesetét a barcelonai F1-es teszten.

Vettel a szerdai tesztnap délelőttjén körözött a Ferrarival, amikor elvesztette irányítását az autó felett, és a gumifalba csapódott. A német szerencsére nem sérült meg, azonban a csapat tesztnapját teljesen felborította az incidens: Charles Leclerc csak egy installációs kört tudott teljesíteni délután. 

Az esetet követően megállapították, hogy egy külső tárgy okozott sérülést Vettel felnijén, emiatt történt az ütközés. Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke szerint csak egy „nagyon szerencsétlen szituáció” eredménye az, ami történt, de további vizsgálatokat végeznek annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mi volt a probléma. 

„Minden adatot megnézünk, hogy megértsük a probléma eredetét és okát” – mondta a szakember. 

„Azt gondoljuk, hogy a gond a felni meghibásodásából eredhetett, amit egy külső tárgy okozott, miközben köröztünk a pályán.”

„Azt hiszem, ez egy nagyon szerencsétlen szituáció volt” – folytatta Binotto. „Részünkről ez a legjobb magyarázat, amit eddig találtunk, de meg akarunk bizonyosodni erről, és mélyebben megvizsgáljuk az adatokat, hogy feltérképezzük azokat a problémákat, amelyek potenciálisan előfordulhatnak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek