A Ferrari új ügyvezetője elárulta, döntöttek-e Räikkönenről

Fotó: Hungaroring Media
Hungaroring, in-season test, Day 2 Kimi Räikkönen Ferrari

A Ferrari új ügyvezetője, Louis Camilleri az Olasz Nagydíjon úgy nyilatkozott, még nem született döntés Kimi Räikkönen jövőjével kapcsolatban.

Régóta keringenek a pletykák arról, hogy mi lesz jövőre Räikkönen sorsa, marad-e a finn a Forma-1-ben, a Ferrarinál, esetleg más csapathoz szerződik, vagy végleg búcsút int a száguldó cirkusznak.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Ferrari lecserélheti Räikkönent 2019-ben, és helyére a fiatal Charles Leclercet ültethetik – ennek egyik oka a Sauber-pilóta idei remeklése, a másik ok pedig az volt, hogy állítólag nem teljesen voltak elégedettek a finn szereplésével.

Csütörtökön mindkét Ferrari-pilóta hivatalos volt a sajtótájékoztatóra, ezért joggal lehetett arra számítani, hogy az olaszok hazai nagydíjukon nagy bejelentést tesznek. Räikkönen azonban az ezzel kapcsolatos kérdésre csak annyit válaszolt, hogy még nem tudja, mi lesz vele 2019-ben, de lehet, hogy Monzában történni fog egy bejelentés.

Egyelőre semmi nem történt, azonban a pályán megjelent a Ferrari új ügyvezetője, Camilleri, aki úgy nyilatkozott, hogy még nem született döntés Räikkönennel kapcsolatban.

„Még nem döntöttünk. Amikor meghozzuk ezt a döntést – és nincs határidőnk – akkor ti lesztek a másodikak, akik tudni fognak róla.”

„Jól ismerem Kimit. Ő egy remek barát, és régóta nálunk van. A döntéshozatal pedig csapatszinten történik majd. Maurizio, a csapatfőnök fogja a végleges döntést meghozni, ő és én megbeszéljük, és ha ez megvan, akkor eláruljuk.”

Leclerc mellett Alonso is felmerült lehetséges opcióként, azonban Camilleri cáfolta ezen híreket: „Tudomásom szerint nem állunk kapcsolatban vele. Még csak négy hete vagyok itt, de nem hiszem, hogy megkerestük.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!