A Ferrari változtat időmérős procedúráin - F1VILÁG.HU

A Ferrari változtat időmérős procedúráin

HIRDETÉS
A következő versenyhétvégére változtat időmérős stratégiáján a Ferrari Forma-1-es csapata azok után, hogy Charles Leclerc a monacói kvalifikáción már a Q1-ből sem jutott tovább.
Fotó: Pirelli

Mattia Binotto csapatfőnök elárulta, rosszul kalkulálták ki a szintidőt az időmérő első etapjára, ezért nem küldték ki újabb mért körre Leclercet, aki így a mai versenyt csak a 15. helyről kezdheti meg.

„Azt gondolom, megfelelő szakemberek dolgoznak nálunk, és megfelelő procedúrákat alkalmazunk, de javítanunk kell a rendelkezésünkre álló eszközökön” – mondta a szakember nemrég.

„A történtek egy új lehetőséget nyitnak arra, hogy megnézzük, mit is csináltunk, és a jövőben hogyan tudnánk másképp cselekedni. Meg fogjuk oldani ezt a dolgot a következő versenytől kezdve, ez nem kétséges.”

Binotto azt mondja, foglalkozniuk kell a rendelkezésükre álló eszközökkel dolgozó szakemberekkel is, szombaton ugyanis lehetőségük lett volna arra, hogy felülbírálják a szimulációk alapján kapott adatokat, ám ezt nem tették meg.

„Ha az egyik oldalon elkövetünk egy hibát, rosszul kalkuláljuk ki a mozgásterünket, akkor nem írjuk felül azt. Pedig ez egy lehetőség. Charles szempontjából sajnálatos, ami történt, ez nem kétséges. Mint ahogy a csapat szempontjából is. De ahogy mindig mondom, fejlődünk, és meggyőződésem, hogy erősebbek leszünk a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!