A Ferrari végigdominálja a 2019-es szezont?

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A korábbi Forma-1-es versenyző, Pedro de la Rosa attól tart, a 2019-es szezon a Ferrari dominanciájáról szól majd.

Az olasz istálló jó formában teljesített az előszezoni teszteken, és miután tavaly már közel tudtak kerülni a Mercedeshez, sokan arra számítanak, idén le is győzhetik a német istállót.

A korábban a Ferrari tesztpilótájaként is tevékenykedő Pedro de la Rosa szerint a Scuderia SF90-es versenyautója igazi remekmű – olyannyira, hogy akár dominálhat is 2019-ben.

„Az egyetlen dolog, ami nem tetszik a Ferrarival kapcsolatban, az a matt festés” – mondta nevetve a spanyol.

„Az egyetlen félelmem, hogy a Ferrari dominálni fog. Annyira jónak tűnik a kanyarokban. Abba a helyzetbe kerülhetünk, mint a Mercedesszel az elmúlt években – csak épp a szín lesz más. Lewis Hamilton utolsó tesztnapja legalább egy halovány kis reményt ad.”

Az utolsó barcelonai tesztnapon Hamilton mindössze 3 ezreddel volt lassabb, mint az előszezon legjobb idejét produkáló Sebastian Vettel – habár nem tudjuk, a versenyzők mennyi üzemanyaggal, és milyen motormóddal köröztek a pályán.

A Ferrari és a Mercedes küzdelmébe persze szeretne beleszólni a Red Bull is, de la Rosa azonban egyelőre szkeptikus az osztrák istálló esélyeivel kapcsolatban.

„Meglepett, hogy a Red Bull egy, a tavalyihoz nagyban hasonlító autóval állt elő. Mit mondhatnék? Az autó teljesen normálisnak tűnik a kanyarokban, de egyáltalán nem lepett meg. Tavaly [Max] Verstappen lenyűgöző volt az 5-ös kanyarban, de őszintén szólva jelenleg semmi különlegeset nem látok tőlük.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek