A Ferrari végigdominálja a 2019-es szezont? - F1VILÁG.HU

A Ferrari végigdominálja a 2019-es szezont?

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Pedro de la Rosa attól tart, a 2019-es szezon a Ferrari dominanciájáról szól majd.
Fotó: Scuderia Ferrari

Az olasz istálló jó formában teljesített az előszezoni teszteken, és miután tavaly már közel tudtak kerülni a Mercedeshez, sokan arra számítanak, idén le is győzhetik a német istállót.

A korábban a Ferrari tesztpilótájaként is tevékenykedő Pedro de la Rosa szerint a Scuderia SF90-es versenyautója igazi remekmű – olyannyira, hogy akár dominálhat is 2019-ben.

„Az egyetlen dolog, ami nem tetszik a Ferrarival kapcsolatban, az a matt festés” – mondta nevetve a spanyol.

„Az egyetlen félelmem, hogy a Ferrari dominálni fog. Annyira jónak tűnik a kanyarokban. Abba a helyzetbe kerülhetünk, mint a Mercedesszel az elmúlt években – csak épp a szín lesz más. Lewis Hamilton utolsó tesztnapja legalább egy halovány kis reményt ad.”

Az utolsó barcelonai tesztnapon Hamilton mindössze 3 ezreddel volt lassabb, mint az előszezon legjobb idejét produkáló Sebastian Vettel – habár nem tudjuk, a versenyzők mennyi üzemanyaggal, és milyen motormóddal köröztek a pályán.

A Ferrari és a Mercedes küzdelmébe persze szeretne beleszólni a Red Bull is, de la Rosa azonban egyelőre szkeptikus az osztrák istálló esélyeivel kapcsolatban.

„Meglepett, hogy a Red Bull egy, a tavalyihoz nagyban hasonlító autóval állt elő. Mit mondhatnék? Az autó teljesen normálisnak tűnik a kanyarokban, de egyáltalán nem lepett meg. Tavaly [Max] Verstappen lenyűgöző volt az 5-ös kanyarban, de őszintén szólva jelenleg semmi különlegeset nem látok tőlük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!