A Ferrari versenyzői óvatosan bizakodóak

Felipe Massa óvatosan nyilatkozott a Ferrari teljesítményéről, jóllehet csapata eredményesen kezdte a hétvégét Monacóban. A brazil pilóta bizakodó, ám tisztában van azzal, hogy a szűk utcai ringen bármi megtörténhet.

Felipe Massa óvatosan nyilatkozott a Ferrari teljesítményéről, jóllehet csapata eredményesen kezdte a hétvégét Monacóban. A brazil pilóta bizakodó, ám tisztában van azzal, hogy a szűk utcai ringen bármi megtörténhet.

A Ferrari borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, az első három versenyen egyetlen pontot sem szerzett, ám az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon bemutatott fejlesztéseinek köszönhetően, hatalmasat ugrott előre.

Massa azonban bevallotta, egyelőre még maga sem tudja, hol állnak valójában, hiszen a szűk utcai ringen születhetnek érdekes eredmények, de az eddig látottak alapján úgy érzi, harcba szállhatnak majd ellenfeleikkel.

“Nehéz lenne megmondani, hogy sikerült-e előrelépést elérnünk Barcelona óta, de ott vagyunk az élen állók között, ami már önmagában is egy nagyon jó jel” – mondta Massa, aki az ötödik helyen végzett a második szabadedzésen.

“Az első perctől kezdve minden rendben ment a mai nap folyamán, mikor már a versenyre készültünk. Az eddig látottak alapján kijelenthető, hogy gyorsak és egyenletesek vagyunk, már ami a teljesítményünket illeti.”

“Korábban nem voltam oda ezért a pályáért, de az elmúlt időben ez megváltozott. A tavalyi évben megszereztem a pole pozíciót, és ma is azonnal kényelmesen éreztem magam, miközben az autó beállításain dolgoztam, melyeket korábban még soha nem próbáltunk. A lágyabb gumikeverékek egyértelműen gyorsabbak, azonban néhány kör után veszítenek a tapadásukból, és egy kicsit elkezd csúszkálni az autó hátulja.”

“Azonban azt szem előtt kell tartani, hogy a pálya állapota még sokat fog változni a következő napokban, így a mai eredmények egyáltalán nem reprezentatívak” – tette hozzá óvatosan a brazil pilóta.

Massa csapattársa, Kimi Raikkönen elégedetten nyilatkozott a mai napot követően, és úgy érzi, hogy lehet keresnivalójuk a hercegségben.

“Egy átlagos programot teljesítetünk az edzések első napján, ami a Bridgestone kétféle gumikeverékének kiértékeléséből, és az autó helyes beállításainak megtalálásából állt” – mondta a finn pilóta, aki a nyolcadik lett délután.

“Azt mondhatom, hogy az autó kezelhetősége rendben van: természetesen van még néhány olyan terület, ahol fejlődni tudunk, de elégedett vagyok azzal, amit a mai napon elértünk.”

“Mindig hatalmas kihívás ezen a pályán vezetni, még akkor is, ha néha unalmas a vasárnapi verseny, mivel az előzés szinte lehetetlen, és ha beragadsz egy lassabb autó mögé, akkor nem tudsz mit tenni, várnod kell a kiállásig.”

A csapat főmérnöke, Chris Dyer a következőkkel folytatta: “Ami a beállításokat illeti, mindkét pilótánk elégedett volt az F60-nal, bár van még min javítani. A gumiválasztás nem lesz egyszerű a futamra, mert a kétféle keverék sokkal közelebb van egymáshoz, mint más versenyeken.”

“Az időmérő kulcsfontosságú lesz, mint ahogy az lenni szokott ezen a versenyen. Általában nagyon szorosak az eredmények ezen a pályán, és az idei évben ez még jobban észrevehető lesz, látva a jelenlegi mezőnyt. Ezért még fontosabb, hogy a lehető legjobban felkészülj az időmérő edzésre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!