A Ferrari versenyzői teljesen kiakadtak - F1VILÁG.HU

A Ferrari versenyzői teljesen kiakadtak

HIRDETÉS

Felipe Massa és Fernando Alonso ismét megerősítette, hogy semmi bajuk nincsen egymással, jóllehet felreppent a hír, miszerint hatalmas a feszültség a csapaton belül a Kínai Nagydíjon történtek miatt.


Felipe Massa és Fernando Alonso ismét megerősítette, hogy semmi bajuk nincsen egymással, jóllehet felreppent a hír, miszerint hatalmas a feszültség a csapaton belül a Kínai Nagydíjon történtek miatt.

Történt ugyanis, hogy Alonso a boxutca bejáratánál, egy igen agresszív manőverrel ment el csapattársa mellett a vasárnapi versenyen, mikor egyszerre hajtottak ki esőgumikért.

A Ferrari pilótái már a futam után elmondták, hogy nem tulajdonítanak ennek különösebb jelentőséget, jóllehet a sajtó arról kezdett el cikkezni, hogy egyre nagyobb a feszültség a csapaton belül, és nem kizárt, hogy Massa éppen ezért nem fogja meghosszabbítani szerződését.

„Mint az általában történni szokott, most is vannak olyanok, akik feszültséget próbálnak kelteni” – mondta Massa, ismét tisztázva a történteket a Ferrari hivatalos weboldalán.

„Ugyanolyan a kapcsolat köztem és Fernando között, mint korábban, és az előzési manőver ezen nem változtatott, efelől mindenkit biztosíthatok. Már a verseny után elmagyaráztam, hogy mi történt, és szerintem ezt felesleges még egyszer megtennem, de nyilvánvalóan vannak olyanok, akik ezt nem akarják megérteni.”

Massa korábban elmondta, hogy csakis magának köszönheti, hogy Alonso el tudott menni mellette a boxutca bejáratánál, ugyanis a visszafordítót elrontotta, ezért érkezhetett meg mellé csapattársa.

„Hogy beszéltem-e Fernandóval? Persze, mint minden versenyhétvégén, most is napi szinten beszélünk egymással. Mindketten tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferrari mit akar tőlünk versenyzőktől, és mit kell tennünk a pályán” – tette hozzá a brazil.

Alonso sem érti, hogy miért kell még mindig az ominózus esetről beszélni, ugyanis szerinte mindennek semmi jelentősége, és ő is megerősítette, hogy a történtek semmit nem változtattak kettejük kapcsolatán.

„Már a verseny után mondtam, hogy csak azért kapták fel az ügyet, mert két csapattárs között történt. Ha a másik autó zöld, vagy szürke lett volna, akkor mindenki ünnepelné ezt a remek manővert, de most az időnket pazaroljuk, hiszen nincs mit mondani” – magyarázta.

Hirdetés

„Felipe és én versenyzünk, és tisztában vagyunk azzal, hogy a csapat érdeke az első. Tudjuk, miként kell viselkedni, és ezt már nem egyszer bizonyítottuk az első versenyeken. Nem az a célunk, hogy feszültséget keltsünk, és problémákat kreáljunk a csapaton belül.”

Persze nem minden úgy van, ahogy azt a Ferrari közleményeiben olvasni lehet, mert a legtöbb esetben a nyilatkozatokhoz semmi közük nincs a pilótáknak, azokat a jól képzett sajtósok írják meg, gondosan ügyelve arra, hogy abban az legyen olvasható, ami a csapat érdeke.

Ezt pedig a média is tudja, ezért feltételezi, hogy komoly gond lehet a Ferrarinál, különösen azok után, hogy Alonso már nem először borítja fel a csapaton belüli egyensúlyt, elég csak visszaemlékezni 2007-re, mikor nem csak a pályán vívott komoly harcot Lewis Hamiltonnal a McLarennél.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azonban szintén megszólalt az ügyben, és elmondta, hogy a csapaton belül minden a legnagyobb rendben.

„Nincs vita Alonso és Massa között, tudják, hogy mi a dolguk, és azt is fogják csinálni, hiszen tisztában vannak azzal, hogy a Ferrarinak és nem saját maguknak versenyeznek” – mondta az olasz szakember, akinek szavaiból szintén az érezhető, hogy a csapat nem a pilótákkal, sokkal inkább magával van elfoglalva.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!