A Ferrari vezetése bevallotta, tart a BMW Saubertől - F1VILÁG.HU

A Ferrari vezetése bevallotta, tart a BMW Saubertől

HIRDETÉS

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz gárda minden eddiginél jobban fog majd figyelni a BMW Sauberre, miután a német-svájci gárda a hétvégén megszerezte első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, az olasz gárda minden eddiginél jobban fog majd figyelni a BMW Sauberre, miután a német-svájci gárda a hétvégén megszerezte első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

Robert Kubica kiválóan versenyzett a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, ahol ellenfelei hibáit kihasználva megszerezte pályafutása és csapata első győzelmét a királykategóriában.

A hinwili bázisú gárda azonban nem csupán egy szimpla győzelmet aratott, Nick Heidfeld második helyének köszönhetően kettős diadalt ünnepelhetett a vasárnapi futamon.

Kubica ezzel átvette a vezetést a bajnokságban, és a BMW Sauber is csak három ponttal van elmaradva a Ferraritól a konstruktőrök versenyében, pedig hamarosan elérkezünk a szezon feléhez.

Bár a német-svájci alakulat vezetése hangsúlyozta, túl korai lenne még a bajnoki címről beszélni, hiszen a Ferrari és a McLaren továbbra is jobban teljesít nála, Domenicali figyelmeztetett, a jelenlegi pontállás azt mutatja, igenis komoly esélyes a BMW a bajnoki címre.

“Igazából a bajnoki pontokat kell néznünk” – mondta a Ferrari csapatvezetője. “Ott vannak az élen, mindössze három ponttal vannak lemaradva tőlünk, ha jó emlékszem, míg Kubica vezeti az egyéni bajnokságot, így tisztelnünk kell őket, és ezt is fogjuk tenni.”

“Kubica fantasztikusan versenyzett, megérdemelte a győzelmet, de majd meglátjuk, mi lesz Franciaországban.”

Domenicali azt is bevallotta, hogy az elmúlt két versenyen látottak – ahol annak ellenére, hogy nagyon erősek voltak, nem értek el különösebb sikereket – elszomorították, de úgy érzi, mindenük megvan ahhoz, hogy fordítsanak a helyzeten és visszavágjanak.

“Csalódást okoz, mikor annyi pontot szerzel, mint amennyit mi szereztünk az elmúlt két versenyen, pedig a felkészülésünk hibátlan volt. Bízunk benne, hogy minden rendben lesz, és megfelelően reagálunk a kialakult helyzetre. Biztos vagyok benne, hogy menni fog” – mondta a csapatfőnök.

“A felkészülésünkkel nem volt gond, minden rendben volt, de kevesebb pontot szereztünk ezen a két kritikus versenyen, mint a tavalyi évben, pedig sokkal jobban feküdt mindkét pálya az autónknak, mint egy évvel ezelőtt.”

Hirdetés

“Tudjuk, hogy ellenfeleink nagyon erősek, de hosszú még a bajnokság. A végéig harcolni fogunk, e felől mindenkit biztosíthatok” – tette hozzá Domenicali.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!