A Ferrari visszatérhet régi orrkúpjához - F1VILÁG.HU

A Ferrari visszatérhet régi orrkúpjához

HIRDETÉS

A Ferrari egyelőre még nem döntött arról, hogy minden versenyen beveti-e vadonatúj, átlyukasztott orrkúpját, amely sikeresen debütált a múlt heti Spanyol Nagydíjon.

A Ferrari egyelőre még nem döntött arról, hogy minden versenyen beveti-e vadonatúj, átlyukasztott orrkúpját, amely sikeresen debütált a múlt heti Spanyol Nagydíjon.

Az olasz gárda a barcelonai tesztprogramon mutatta be radikálisan új orrkúpját a hónap elején, amely a hétvégi versenyen debütált élesben, ahol a Ferrari zsinórban második kettős győzelmét aratta az idei évben.

Annak ellenére, hogy az új elem hatékonyan működött a katalán ringen, a Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elárulta, nem kizárt, hogy néhány gyors pályán visszatérnek a régi orrkúphoz.

“Még meg kell vizsgálnunk a helyzetet. Ezeken a típusú pályákon, már ami az autó egyensúlyát illeti, fontos részét képezi az új orrkúp a csomagnak, de azt még nem tudom megmondani, hogy minden pályán használni fogjuk-e” – mondta Domenicali.

“Elméletileg a közepesen gyors pályákon, mint amilyen ez is, használni fogjuk, de a szuper gyors pályákon még kérdéses a dolog, meg kell vizsgálnunk a helyzetet.”

A csapat technikai igazgatója, Aldo Costa bevallotta, elégedettek voltak az F2008-as teljesítményével a Spanyol Nagydíjon, majd hozzátette, számos újítással készülnek a jövő heti török futamra.

“Minden okunk megvan arra, hogy elégedettek legyünk magunkkal, mert az egész hétvége folyamán nagyon jól szerepeltünk” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak. “A fejlesztések pozitívnak bizonyultak, és további újításokkal készülünk a következő versenyre.”

“Látható aerodinamikai elemek kerülnek fel az autóra a Török Nagydíjon, mint amilyen az átlyukasztott orrkúp, ami eredményesen mutatkozott be a versenyben” – tette hozzá Costa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!