A Ferrarik az élen az első bahreini szabadedzésen - F1VILÁG.HU

A Ferrarik az élen az első bahreini szabadedzésen

HIRDETÉS
Charles Leclerc vezetésével a Ferrarik zártak az élen az F1-es Bahreini Nagydíj első szabadedzésén pénteken. A harmadik helyen Valtteri Bottas végzett a Mercedesszel.
Fotó: Scuderia Ferrari

A bahreini időmérő edzés és a futam is napnyugtakor kezdődik, így az első, valamint a harmadik szabadedzés körülményei jelentősen eltérnek ezektől. Ennek ellenére a csapatok nem lazsálnak, sűrű programot teljesítenek az év második versenyhétvégéjének kezdetén is, ahol még mindig az a legfontosabb számukra, hogy adatokat gyűjtsenek a 2019-es versenygépekről.

Carlos Sainz McLarenjébe új erőforrást épített a csapat a bahreini hétvégére, azonban természetesen ez nem jár büntetéssel számára, mivel idén maximum három motort használhatnak fel a pilóták szankció nélkül. 

A Ferrari azzal a reménnyel érkezett meg Bahreinbe, hogy az Ausztrál Nagydíjon mutatott teljesítményük után versenyképesebbek lesznek a szezon második versenyén. Az olasz istálló csalódott volt, miután a szezonnyitón nem tudták felvenni a versenyt a Mercedesszel, és a dobogóra sem állhattak fel. 

Egyelőre jól kezdődött a hétvége az olaszok számára, Charles Leclerc végzett ugyanis az élen, mögötte pedig csapattársa, Sebastan Vettel zárt. A harmadik helyen Valtteri Bottas végzett a Mercedesszel, hátránya 1 másodperc volt Leclerc-hez képest. 

Bottas mögött Lewis Hamilton lett a 4., ő már 1,2 másodperccel maradt el a monacói pilótától. A két Mercedes mögött a Red Bullok végeztek az 5., illetve 6. helyeken Max Verstappen-Pierre Gasly sorrendben. Gasly az edzés során a beállításokra panaszkodott, így még bőven vannak feladatai a Red Bullnak a hétvégére. 

A top 10-ben további 4 csapat pilótái zártak: Carlos Sainz (McLaren), Nico Hülkenberg (Renault), Daniil Kvyat (Toro Rosso), valamint Kimi Räikkönen (Alfa Romeo).

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!