A Ferrarinak gondot okoz a kötelező győzelem nyomása - F1VILÁG.HU

A Ferrarinak gondot okoz a kötelező győzelem nyomása

HIRDETÉS
Felipe Massa szerint volt csapatának, a Ferrarinak komoly problémákat okoz a kötelező győzelem nyomása.
Fotó: Williams F1

Felipe Massa szerint volt csapatának, a Ferrarinak komoly problémákat okoz a kötelező győzelem nyomása.

A brazil versenyző nyolc szezont húzott le a Ferrarinál, összesen 11 futamgyőzelmet szerzett. Massa azt mondja, a Ferrari „nagyszerű munkát végzett” azzal, hogy az elmúlt két évben két olyan autót épített, mellyel képesek voltak harcba szállni a Mercedesszel.

A most a Forma-E-ben versenyző rutinos brazil mindazonáltal a Motorsport.com című lapnak úgy fogalmazott, a Ferrari számára „nehezen” alakultak a dolgok amiatt a kultúra miatt, mely Jean Todt távozása után alakult ki a csapatnál.

Január elején Maurizio Arrivabene csapatfőnök helyét Mattia Binotto vette át, így 11 év alatt ez volt a negyedik csere a csapatvezetői pozícióban.

„Rengeteg dolog nehezen történik a Ferrarin belül a nyomást tekintve. Nagyon érzik ezt. És csapaton belül mindig ilyen volt. Volt idő, amikor kevesebb nyomást éreztek magukon, mert jobb eredményeik voltak – Jean Todt idejében” – mondta Massa.

„Jean egy olyan fickó volt, aki minden egyes részleget nagyszerűen tudott vezetni. Mindenféle nyomás nélkül tudta összehozni a munkaterületeket. Ezután viszont nagyon nehezen történtek dolgok.”

„A Ferrari most folyton érzi a nyomást és a győzelem iránti kötelességet, ez pedig probléma.”

Massa úgy véli, az újonnan kinevezett csapatfőnök, Mattia Binotto jobban tudja majd kezelni a nyomást, mint Arrivabene.

„Binotto egy higgadt srác. Olyasvalaki, aki nyugodtabban tud dolgozni, és talán kisebb nyomás nehezedik majd a Ferrarira, mint Arrivabene idejében.”

Hirdetés

„Ez egy új pillanat most számára, hiszen soha nem volt még csapatfőnök. Még látnunk kell, hogyan dolgozik, mert ez egy fontos változás. Ő lett a főnök, de ő lesz a főnök a technikai részlegen is. Az igazat megvallva ez jó lehet. A legjobbakat kívánok neki, mert ismerem őt azóta, hogy csatlakoztam a Ferrarihoz.”

A Ferrarinál Kimi Räikkönen helyét Charles Leclerc vette át, Massa szerint ez jó döntés volt az olaszok részéről.

„A csapat versenyképes technikai struktúrával és kiváló versenyzőkkel rendelkezik. Számomra az, amit a Ferrari csinál Leclerc-rel, nagyon jó. Ez a srác szuper bajnok lehet a jövőben. És remélem, hogy ez a közeljövőben összejöhet!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!