A Ferrarinak nem kell Alonso - F1VILÁG.HU

A Ferrarinak nem kell Alonso

HIRDETÉS
Továbbra is hisz a csapaton belüli hierarchiában a Ferrarit irányító Mattia Binotto, így az olasz istállónál fel sem merült Fernando Alonso szerződtetése.
GP ITALIA F1_2010 - MONZA 
© FOTO ERCOLE COLOMBO Fernando Alonso, Ferrari, 2010 Italian Grand Prix

A spanyol pilóta a tavalyi szezont követően intett búcsút a Forma-1-nek, és már akkor kijelentette, nem tartja kizártnak, hogy egy napon visszatér a száguldó cirkuszba.

Az élcsapatoknál viszont nincs hely számára: a Mercedesnél Lewis Hamilton helye bombabiztos, a Red Bull egyértelműen „nemet” mondott a kétszeres világbajnok szerződtetésével kapcsolatos felvetésre, nemrég pedig Mattia Binottót, a Ferrari csapatfőnökét is megkérdezték erről.

Az olasz szakember a spanyol médiának nyilatkozva kérdéssel reagált a kérdésre: „Mikor nyert a Ferrari vb-címet? Michael Schumacherrel és Eddie Irvine-nal, Michaellel és [Rubens] Barrichellóval, Kimivel [Räikkönen] és Felipével [Massa].”

„Egy első számú, és egy második számú pilótával. Persze Leclerc a mi vezető pilótánk a jövőre nézve…”

Binotto szavai tehát arra utalnak, bár egyértelműen az ifjú Leclerc az, akire hosszú távon számítanak, jelenleg a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelre támaszkodik az olasz istálló. Jelenleg pedig eszük ágában sincs „két dudást egy csárdába” ültetni – ennek megfelelően pedig Alonso újbóli szerződtetése sincs napirenden a Ferrarinál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!