A Ferrarinál elismerték, fontolgatták a pozíciócserét - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál elismerték, fontolgatták a pozíciócserét

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon fontolgatták azt, hogy megkérik Sebastian Vettelt arra, engedje el maga mellett csapattársát, Charles Leclercet.
GP SINGAPORE F1/2019 -  DOMENICA 22/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Charles Leclerc

Leclerc a pole pozícióból rajtolva vágott neki a versenynek, Sebastian Vettel pedig a 3. helyen haladt, amikor a csapat úgy döntött, korán kihívja a bokszba a német versenyzőt, hogy Lewis Hamilton elé tudjon kerülni.

Az elévágás olyannyira hatékony volt, hogy Vettel nemcsak Hamiltont, hanem Leclercet is meg tudta előzni, és végül megnyerte a versenyt.

Leclerc a verseny után bevallottan frusztrált volt a történtek miatt, Mattia Binotto csapatfőnök pedig elárult részleteket is a stratégiával kapcsolatban.

„Az elévágás hatásosabb volt, mint vártuk – 3,9 másodpercet hozott. Nem számítottunk ekkora értékre” – vallotta be a szakember.

„Ami a tényeket illeti: amikor kiálltunk Sebastiannal, azt gondoltuk, hogy amikor Charles 1 körrel később szintén a bokszba hajt, Sebastian elé jött vissza. Sebastian viszont remekül ment, és 3,9 másodpercet hozott – ez volt a különbség.”

Binotto megerősítette, fontolóra vették, hogy megkérik Vettelt arra, engedje vissza maga elé csapattársát.

„Hogy fontolgattuk-e a cserét? Igen” – mondta a csapatfőnök.

„De akkor azt gondoltuk, hogy a helyes döntés az, ha nem tesszük meg, most pedig nyilván megvitatjuk majd a versenyzőkkel, hogy helyes döntés volt-e, vagy sem – házon belül vannak különféle lehetőségeink megvitatni ezt. De igen, gondolkodtunk rajta.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!