A Ferrarinál tudják, nehéz lesz pótolni Allisont - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál tudják, nehéz lesz pótolni Allisont

HIRDETÉS

Komoly nehézséget okozhat James Allison pótlása a Ferrari Forma-1-es csapatának – ezt maga Jock Clear, az istálló főmérnöke jelentette ki.


Komoly nehézséget okozhat James Allison pótlása a Ferrari Forma-1-es csapatának – ezt maga Jock Clear, az istálló főmérnöke jelentette ki.

Allison távozását szerdán jelentette be a patinás csapat, helyét Mattia Binotto, a Ferrari eddigi motorfőnöke vette át.

„Ha egy olyan kaliberű szakember távozik, mint James Allison, nem várhatjuk el a csapattól, hogy ne vegye észre a hiányát” – mondta Clear pénteken, Hockenheimben. „A csapatnak keményen kell dolgoznia azon, hogy betöltse az így keletkezett űrt. Mattiának segítségre lesz szüksége, össze kell tartanunk.”

„Nem várjuk tőle azt, hogy teljesen átvegye azt a szerepkört, amit James betöltött, de a Ferrari elkötelezett az összetartás iránt azokon a területeken, melyeken James nagyon erős volt.”

„Ez egy nagy kihívás mindannyiunk számára, és James nagyon fog hiányozni.”

Clear kifejtette, Allison feleségének tragikus márciusi halála az egész csapatot érzékenyen érintette – úgy érzelmileg, mint a gyakorlatban.

„Az biztos, hogy nem éppen a legjobb hangulatában tündökölt a Ferrari, ránk vetült a tragédia árnyéka. Azonban ez egy nagyon motivált csapat, egy nagyon szenvedélyes istálló, mely mindig nyerni akar.”

„De ez a szenvedély olykor Achilles-sarokká válhat, amely hátráltat bennünket.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Ferraritól távozott Allison marad-e a Forma-1-ben, de a paddockban azt pletykálják, szolgálatai iránt korábbi csapata, a Renault is érdeklődik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!