A Ferrarinál úgy érzik, igenis javult Räikkönen formája - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál úgy érzik, igenis javult Räikkönen formája

HIRDETÉS

Bár az Orosz Nagydíjon sem tudott jó eredményt elérni, Kimi Räikkönen formája folyamatosan javult a 2014-es bajnokág során – legalábbis ezt állítja Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke.


Bár az Orosz Nagydíjon sem tudott jó eredményt elérni, Kimi Räikkönen formája folyamatosan javult a 2014-es bajnokág során – legalábbis ezt állítja Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke.

Räikkönen az évad kezdete óta küszködik a maranellói alakult F14 T kódjelű versenygépével, nemrégiben azonban úgy nyilatkozott, egyre kényelmesebben érzi magát benne.

A finn versenyző Szocsiban hasonló időeredménnyel kvalifikálta magát a versenyre, mint csapattársa, a spanyol Fernando Alonso, a versenyen mégis csak nyolcadik lett, közel 19 másodperccel elmaradva a kétszeres világbajnoktól.

Räikkönen idei legjobb eredménye továbbra is egy negyedik hely, melyet az augusztusi Belga Nagydíjon ért el, Marco Mattiacci, a Scuderia csapatfőnöke azonban azt mondja, a 35 esztendős versenyző jobb teljesítményt nyújt azóta, még ha az eredmények ezt nem is feltétlenül mutatják.

„Határozottan azt látjuk, hogy javul Kimi tempója” – mondta a szakember.

„Hogy ezt sikerült-e még több pontra váltani a versenyeken? Evidens, hogy nem, de bőven voltak olyan események, melyek ezt megakadályozták. Azonban sikerült növelnie a tempót.”

Räikkönen az Orosz Nagydíjat követően arra panaszkodott, túl sok időt veszített amiatt, hogy az 1-es kanyarban az egyik Toro Rosso leszorította őt a pályáról.

„A rajtnál szépen eljöttem, de vissza kellett vennem, mert az egyik Toro Rosso egyre jobban húzódott balra, nekem pedig nem volt hová mennem – szóval el kellett vennem a gázt, emiatt pedig sok pozíciót veszítettem” – magyarázta a finn.

„Ezután pedig csak követtem a többieket, nem igazán volt esélyem az egyenesekben. Az autó eléggé rendben volt, de csak lassú volt, és amikor spórolnod kell az üzemanyaggal, nem tudod eléggé nyomni.”

Hirdetés

„Az autó szombat óta jól viselkedett, csak az egyenesekben nem volt meg a tempónk, ami miatt sokat veszítettünk a köridőből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!