A Ferrarinál úgy vélik, megvan a megoldás - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál úgy vélik, megvan a megoldás

HIRDETÉS

A Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis abban bízik, az Indiai Nagydíjat megelőző aerodinamikai tesztnek köszönhetően sikerült választ találniuk a szélcsatornával kapcsolatos problémákra.



A Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis abban bízik, az Indiai Nagydíjat megelőző aerodinamikai tesztnek köszönhetően sikerült választ találniuk a szélcsatornával kapcsolatos problémákra, így a következő versenyeken visszanyerhetik az elveszített területet.

Az olasz alakulat úgy tervezi, télen egy időre bezárja szélcsatornáját, azon ugyanis már egy ideje nem működik megfelelően. A Ferrari legutóbbi fejlesztései sem a várakozásoknak megfelelően teljesítettek a versenypályán, a csapat álláspontja pedig az, a szélcsatorna hibás értékeket szolgáltat.

A maranellói gárda nemrégiben egy aerodinamikai teszten vett részt, mely Nikolas Tombazis főtervező állítása szerint igencsak eredményes volt.

„A szélcsatorna csak modellezni tudja a valóságot, soha nem ad tiszta képet” – mondta a szakember.

„A legutóbbi versenyeken pályára vitt fejlesztésekkel kapcsolatban ért bennünket néhány kellemetlen meglepetés, tehát szerettünk volna mihamarabb megoldást találni. Meg akartuk érteni, mi ment rosszul.”

„Az indiai versenyhétvége előtt éppen ezért tartottunk egy aerodinamikai tesztet, ahol ellenőriztük ezeket az újításokat. Kaptunk néhány igencsak érdekes választ, és úgy hisszük, meg tudjuk oldani a problémákat. A következő versenyhétvégén tehát az lesz a cél, hogy visszanyerjük azt, amit eddig elveszítettünk.”

Tombazis mindazonáltal kijelentette, nem minden, a szélcsatornában végzett munka volt hiábavaló.

„Több oka is van annak, ha egy szélcsatorna nem tökéletes. A méretarány is problémát okozhat, hiszen itt egy, a valós autónál sokkal kisebb modellt használunk. Tény, hogy a szélcsatorna nem olyan, mintha szabad légtérben használnánk az autót, és a légáramlatok iránya is komoly tényező lehet.”

Hirdetés

„A korreláció nem fekete és fehér, nem várhatjuk azt a szélcsatornától, hogy minden tekintetben tökéletes eredményeket ad. Bizonyos területeken voltak problémáink, de ez nem azt jelenti, hogy minden munka, amit a szélcsatornában végeztünk, felesleges volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!