A Fiat elnöke szerint elfogadhatatlan a Ferrari formája - F1VILÁG.HU

A Fiat elnöke szerint elfogadhatatlan a Ferrari formája

HIRDETÉS

Elfogadhatatlannak nevezte a Ferrari idei Forma-1-es szereplését a Fiat ügyvezetője, Sergio Marchionne.


Elfogadhatatlannak nevezte a Ferrari idei Forma-1-es szereplését a Fiat ügyvezetője, Sergio Marchionne.

A maranellói gárdával kapcsolatban nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Luca di Montezemolo elnök távozik posztjáról – a presidente a szóbeszédeket Monzában igyekezett cáfolni, mondván, jelenleg érvényben lévő kontraktusa még három évre szól.

Sergio Marchionne, a Ferrari anyavállalatának, a Fiatnak az elnöke azonban nem rejtette véka alá csalódottságát a patinás olasz istálló idei szereplése miatt.

Amikor a szakembert arról kérdezték, szükség volna-e további változásra a Ferrari vezérkarában, így felelt: „Nem, csak azt mondom, hogy valamit orvosolni kell.”

„Egy dolog autókat eladni és eredményeket szállítani, és egészen más képviselni egy győztes Ferrarit a Forma-1-ben.”

„Ez nem is képezheti vita tárgyát, továbbra is teljesen világosak a céljaink. Nem tudunk elfogadni ettől eltérő szituációt. Nem akarom, hogy a hetedik, vagy a tizenkettedik helyen végezzenek versenyzőink. Ez sem engem, sem a Fiatot nem érdekli.”

Bár di Montezemolo Monzában úgy nyilatkozott, esze ágában sincs távoznia az elnöki posztról, Marchionne kifejtette, ahogy ő, úgy a presidente is egy alkalmazott.

„Luca és én nagy barátok vagyunk, de amikor olvastam a nyilatkozatát… nos, ilyen dolgokat én soha nem mondanék magamról – még ügyvezetőként sem.”

„Fontos embernek érzem magam, de tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a vállalat alkalmazottja vagyok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!