Verstappen vs. Ocon

A Force India aggódik a Sauber remeklése miatt

A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley bevallotta, tartanak attól, hogy a Sauber közelmúltbéli formája miatt a bajnokság végére a konstruktőri hetedik helyre csúsznak majd vissza.


A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley bevallotta, tartanak attól, hogy a Sauber közelmúltbéli formája miatt a bajnokság végére a konstruktőri hetedik helyre csúsznak majd vissza.

A bajnokság korábbi szakaszában az indiai alakulat a tabella ötödik helyét foglalta el, ám végül elveszítette ezt a pozíciót a McLarennel szemben. Miután pedig a Sauber az elmúlt négy versenyen 37 pontot gyűjtött, a Force India előnye 17 egységnyire csökkent a svájciakkal szemben.

„Nagyon erősek és jó munkát végeznek, ami azt illeti, úgy állnak most, ahogy mi a bajnokság elején, ez pedig aggodalomra ad okot” – mondta Bob Fernley csapatfőnök-helyettes.

„Pénzügyi szempontból ugyanis a bajnokság végeredménye nagyon fontos. Nyilvánvalóan tavaly is hetedikek voltunk, ha pedig a Sauber legyőz minket, akkor ismét hetedikek leszünk, viszont mi arra számítottunk, hogy idén legalább a hatodik pozícióban végzünk.”

„Ebben a tekintetben tehát, ha így alakul, nem fogjuk elérni az általunk kitűzött célokat.”

Fernley szerint sok múlik azon, hogy a többi csapat mennyi pontot tud majd rabolni a Saubertől a bajnokság hátralévő versenyein, a Force India ugyanis nem elég erős ahhoz, hogy egyedül megbirkózzon a hinwili gárdával.

A kiscsapat mindössze 3 pontot gyűjtött a legutóbbi hét futamon.

„Egyszerűen nincs meg a tempónk, egyszerűen csak néha odakerülünk a legjobb tíz vége felé, a Sauberek pedig nagyon erősnek tűnnek, úgyhogy nem tudunk versenyezni velük. Szuzukában talán valamivel jobbak voltunk, mint amilyennek lennünk kellett volna, ez tehát jó jel. Egy újabb kis lépést kell megtennünk, ez talán segíthet rajtunk, nem kell óriási erőfeszítéseket tennünk.”

„De sajnos sem a versenytempójukkal, sem az időmérős teljesítményükkel nem tudunk versenyezni.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Friss hírek