Hírek

A Force India aggódik a Sauber remeklése miatt

A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley bevallotta, tartanak attól, hogy a Sauber közelmúltbéli formája miatt a bajnokság végére a konstruktőri hetedik helyre csúsznak majd vissza.


A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley bevallotta, tartanak attól, hogy a Sauber közelmúltbéli formája miatt a bajnokság végére a konstruktőri hetedik helyre csúsznak majd vissza.

A bajnokság korábbi szakaszában az indiai alakulat a tabella ötödik helyét foglalta el, ám végül elveszítette ezt a pozíciót a McLarennel szemben. Miután pedig a Sauber az elmúlt négy versenyen 37 pontot gyűjtött, a Force India előnye 17 egységnyire csökkent a svájciakkal szemben.

„Nagyon erősek és jó munkát végeznek, ami azt illeti, úgy állnak most, ahogy mi a bajnokság elején, ez pedig aggodalomra ad okot” – mondta Bob Fernley csapatfőnök-helyettes.

„Pénzügyi szempontból ugyanis a bajnokság végeredménye nagyon fontos. Nyilvánvalóan tavaly is hetedikek voltunk, ha pedig a Sauber legyőz minket, akkor ismét hetedikek leszünk, viszont mi arra számítottunk, hogy idén legalább a hatodik pozícióban végzünk.”

„Ebben a tekintetben tehát, ha így alakul, nem fogjuk elérni az általunk kitűzött célokat.”

Fernley szerint sok múlik azon, hogy a többi csapat mennyi pontot tud majd rabolni a Saubertől a bajnokság hátralévő versenyein, a Force India ugyanis nem elég erős ahhoz, hogy egyedül megbirkózzon a hinwili gárdával.

A kiscsapat mindössze 3 pontot gyűjtött a legutóbbi hét futamon.

„Egyszerűen nincs meg a tempónk, egyszerűen csak néha odakerülünk a legjobb tíz vége felé, a Sauberek pedig nagyon erősnek tűnnek, úgyhogy nem tudunk versenyezni velük. Szuzukában talán valamivel jobbak voltunk, mint amilyennek lennünk kellett volna, ez tehát jó jel. Egy újabb kis lépést kell megtennünk, ez talán segíthet rajtunk, nem kell óriási erőfeszítéseket tennünk.”

„De sajnos sem a versenytempójukkal, sem az időmérős teljesítményükkel nem tudunk versenyezni.

Szólj hozzá!