A Force India beveti Mazepint Silverstone-ban

Nikita Mazepin a hétvégi Brit Nagydíjat követő szezonközi teszten bemutatkozhat a Forma-1-ben, ugyanis csatlakozik a Force India alakulatához, jelentette be a csapat.


Nikita Mazepin a hétvégi Brit Nagydíjat követő szezonközi teszten bemutatkozhat a Forma-1-ben, ugyanis csatlakozik a Force India alakulatához, jelentette be a csapat.

A 17 éves orosz versenyző, aki a Forma 3 Európa bajnsokágban szerepel, még a szezon elején csatlakozott az indiai csapathoz, ahol most két napot is tesztelhet a jövő kedden megkezdődő eseményen.

„Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget kapok a VJM09-es tesztelésére Silverstone-ban” – mondta Mazepin.

„Kétség nem fér hozzá, hogy eddigi karrierem legnagyobb pillanata lesz, és egy olyan dolog, amiért egész életemben doloztam.”

„Még csak négány hónapja vagyok a csapatnál, de úgy érzem, hogy készen állok a feladatra. Tudom, hogy ez egy fontos esemény a csapat számára, akik számítanak rám és bíznak bennem, így nagyon keményen fogok dolgozni, hogy elérjük a céljainkat.”

Mazepin már számos nagydíjra elkísérte a csapatot, de egyelőre még nem próbálhatta ki az autót, mindössze a szimulátorban körözhetett.

„Bár még csak néhány hónapja igazoltuk, Nikita remek teljesítményt nyújtott a szimulátorban, és megmutatta, hogy technikai tudása megvan ahhoz, hogy bevessük a teszten” – mondta a Force India csapatvezetője, Vijay Mallya.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek