A Force India célja, hogy legyőzze a Williamst - F1VILÁG.HU

A Force India célja, hogy legyőzze a Williamst

HIRDETÉS

Azt követően, hogy az elmúlt három versenyen kétszer is dobogóra állhatott, a Force India csapata a Williams legyőzésére hajt a 2016-os idény hátralévő felében.


Azt követően, hogy az elmúlt három versenyen kétszer is dobogóra állhatott, a Force India csapata a Williams legyőzésére hajt a 2016-os idény hátralévő felében.

A silverstone-i kiscsapat a Spanyol Nagydíjon vetette be jelentős fejlesztési csomagját, Sergio Pérez pedig Monacóban és Bakuban is harmadikként ért célba, a Force India így jelenleg ötödik a bajnoki tabellán.

A csapat jelenleg 27 pontos előnyt élvez a Toro Rossóval szemben, ám úgy látják, lehet esélyük ledolgozni 31 pontos hátrányukat a Williamshez képest.

„Azt gondolom, óvatosnak kell lennünk. Mindenekelőtt az elsődleges célunk, hogy biztosítsuk ezt az ötödik helyet, hogy megtartsuk azt” – mondta Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese.

„Nem becsülhetjük alá a Toro Rossót. Jó csapat, és az autójuk is kiváló. De hazudnánk, ha azt mondanánk, nem tartjuk rajta a szemünket a Williamsen. Ők kell, hogy a célunk legyen.”

Fernley hozzátette, a Barcelonában bevetett újítások lendületet adtak a csapatnak, ám a szezon eleje a balszerencsés versenyek miatt nem a várakozások szerint alakult.

„Úgy hittük, hogy az autónk jobban fog teljesíteni az első 4 futamon – és így is kellett volna lennie. Az aktuális csomag képes lett volna az állandó pontszerzésre. Csupán borzasztó balszerencsénk volt, de remélhetőleg ezt már magunk mögött hagytuk. Barcelonában pedig feltettük az újításokat, az autó pedig úgy teljesít, ahogy vártuk.”

„Ettől függetlenül még vannak gondok, Nico Hülkenberg autója például kigyulladt. Szóval csak Monaco óta tudunk igazán jól szerepelni mindkét autóval.”

A szakember kifejtette, nagy csatára számít a Williamsszel.

Hirdetés

„Bizonyos pályákon a Williams előttünk lesz, míg más helyszíneken mi tesszük oda magunkat. A nagy kérdés az lesz, ki optimalizálja majd jobban a lehetőségeit, és persze a károk minimalizálásáról is beszélni kell majd szükség esetén. Szóval érdekes egyensúlyozásról szól majd a szezon. Még hosszú út vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!