A Force India elengedné pilótáit az élcsapatokhoz - F1VILÁG.HU

A Force India elengedné pilótáit az élcsapatokhoz

HIRDETÉS

A Force India vezetősége nem gördít akadályt jelenlegi pilótái, Paul di Resta és Nico Hülkenberg elé, ha ők valamelyik nagyobb csapatnál akarnák folytatni pályafutásukat.


A Force India vezetősége nem gördít akadályt jelenlegi pilótái, Paul di Resta és Nico Hülkenberg elé, ha ők valamelyik nagyobb csapatnál akarnák folytatni pályafutásukat.

A 2012-es szezonból a mai Olasz Nagydíjjal együtt még nyolc futam hátra van, de a színfalak mögött már javában zajlik a 2013-as szezonra való felkészülés, amelynek egyik fontos eleme a pilótapárosok fixálása. Jelenleg több istállónál is van még szabad hely, és az élcsapatokkal gyakran kapcsolatba hozzák a Force Indiai versenyzőit is.

Jelenleg a Ferrari, a Mercedes és a McLaren sem véglegesítette még jövő évi felállását, egy hely még lényegében mindegyik csapatnál kiadó. Michael Schumacher és Lewis Hamilton döntése indíthatja be a pilótakeringőt.

A Ferrarinál Hülkenberg neve gyakran felmerül a hírekben, di Resta pedig a Mercedesszel ápolt jó viszonya révén a McLarennél vagy a Mercedesnél is számításba jöhet. További érdekesség, hogy a Force Indiának a Mercedes és a McLaren is partnere, valamint tartalékpilótaként foglalkoztatják a Ferrari akadémiájának oszlopos tagját, Jules Bianchit.

Egy biztos, a Force India 2013-ra is érvényes szerződésük ellenére elengedné az élcsapatokhoz pilótáit. „Jövő évi felállásunkat már fixáltuk. Pilótáinkat hosszú távú szerződés köti hozzánk. Ha bármiféle változtatásra mégis sor kerülne, azt nem mi kezdeményezzük majd”- idézte az Autosport Bob Fernley-t, a Force India csapatfőnök-helyettesét.

„Nem akarjuk elveszíteni sem Pault, sem Nicót, mert mindketten tehetséges, fiatal pilóták. Ugyanakkor minden áron marasztalni sem akarunk senkit, mert annak utána nem lenne jó vége. Szóval, ha a négy nagy csapat valamelyikétől ajánlat érkezik, akkor leülünk tárgyalni velük, de nekünk is jól kell járnunk az üzlettel”- tette hozzá Fernley, aki szerint tehát van az a pénz, amiért elengedik versenyzőiket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!