Verstappen vs. Ocon

A Force India kemény csatára számít a Sauberrel

A konstruktőri ötödik helyről már lemondott, a hatodik pozíció megtartásáért azonban mindent megtesz a bajnokság hátralévő versenyein a Force India Forma-1-es csapata.


A konstruktőri ötödik helyről már lemondott, a hatodik pozíció megtartásáért azonban mindent megtesz a bajnokság hátralévő versenyein a Force India Forma-1-es csapata.

A gárda előnye jelenleg 17 pont a Sauber előtt, mely csapat kiválóan teljesített az elmúlt időszakban: az utóbbi négy versenyen a hinwili gárda versenyzői 38 pontot gyűjtöttek, miközben a Force India mindössze egyetlen egységet szerzett ugyanennyi futam alatt.

Vijay Mallya, a gárda tulajdonosa pontosan tisztában van a veszéllyel, így kemény küzdelemre számít a folytatásban.

„A nyári szünetet követő versenyek nem voltak túl pozitívak a pontszerzést tekintve, de továbbra is jó a hangulat csapaton belül” – mondta a szakember.

„A koreai és a japán nem volt könnyű hétvége, de mindenki nagyon keményen dolgozik, hogy visszanyerjük korábbi formánkat. Minden azon múlik, hogy megtaláljuk-e a megfelelő egyensúlyt az autóval – ha ezt sikerül megtenni, ismét pontokat szerzünk.”

A Sauberrel ellentétben a Force India rendszeresen pontot szerzett a bajnokság első felében, mióta azonban a Pirelli a Brit Nagydíjon látott sorozatos defektek miatt változtatott a gumik összetételén, az indiai kiscsapat jobbára csak szenved.

„A Sauber remek munkát végzett a közelmúltban” – ismerte be Mallya.

„Remek formában vannak, és kihasználják a kínálkozó lehetőségeket. Igazi küzdelem várható a hátralévő négy versenyen. Muszáj lesz előrelépnünk, hogy magunk mögött tartsuk őket, hiszen az időmérőn is jól szerepelnek, és a versenytempójuk is kiváló.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Friss hírek