A Force India két éven belül győzelmet szerezne - F1VILÁG.HU

A Force India két éven belül győzelmet szerezne

HIRDETÉS

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya bízik abban, hogy csapata két éven belül a győzelmekért harcolhat a Forma-1-ben, miután a hét elején bejelentette, technikai együttműködést kötött a McLaren Mercedesszel.

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya bízik abban, hogy csapata két éven belül a győzelmekért harcolhat a Forma-1-ben, miután a hét elején bejelentette, technikai együttműködést kötött a McLaren Mercedesszel.

Az indiai milliárdos hétfőn bejelentette, hogy öt évre szóló technikai partneri szerződést kötött a wokingi alakulattal és a német autógyártóval, melynek köszönhetően a Force India ugyanazt a motort, váltót, és KERS rendszert használja majd a jövő évtől, mint a McLaren.

Az idei évben Ferrari erőforrásokkal futó Force India egyetlen pontot sem szerzett, azonban Mallya bízik abban, hogy jövőre már folyamatosan ott lehetnek a pontszerző helyeken, és 2010-ben a győzelmekért harcolhatnak a versenyeken.

“Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a Forma-1-ben semmi nem megy egyik pillanatról a másikra, komoly változást nem lehet hirtelen elérni, hiszen nagyon versenyképes a mezőny, éppen ezért semmire nincs garancia” – mondta Mallya.

“A többi csapat sem áll le a fejlesztéssel, folyamatosan javítani fognak autóikon 2009-ben, mikor szemre is teljesen más versenygépek gördülnek majd pályára. Meglátásom szerint legkorábban 2010-ben kezdhetünk el harcba szállni a futamgyőzelmekért, azonban nagyon jó lenne, ha folyamatosan pontokat tudnánk szerezni 2009-ben. Ez már alapból hatalmas előrelépés lenne.”

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh elmondta, céljuk az, hogy a Force Indiát győztes csapattá varázsolják, bár tisztában van azzal, hogy ez nem lesz egyszerű a jelenlegi, hihetetlenül versenyképes mezőnyben.

“Bízunk abban, hogy asszisztálásunkkal, és tanácsainkkal mindent meg tudunk adni a csapatnak ahhoz, hogy győztessé válhasson” – mondta a szakember. “Az embereknek nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a mezőny eleje és vége között nincs olyan hatalmas különbség.”

“Ha csak 2%-ot is fejlesztünk a Force India teljesítményén, már az óriási előrelépést fog jelenteni a Forma-1 szempontjából. Meggyőződésem, hogy segíteni tudunk a Force Indiának abban, hogy előrébb kerüljön a mezőnyben.”

Mallya azt is elmondta, egyik nagy álma és célja, hogy az első Indiai Nagydíjon, melyre előreláthatólag 2011-ben kerül sor, egyik autójuk az első háromban végezzen, és hazai közönség előtt felállhassanak a dobogóra.

“Boldog lennék, ha az egyik Force India versenyzőt a dobogón láthatnám az első Indiai Nagydíjon” – mondta az üzletember. “2011-ben kerül megrendezésre első hazai versenyünk, így miért ne sikerülhetne?”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!