Verstappen vs. Ocon

A Force India leállította idei autója fejlesztését

A Force India leállította idei versenygépe fejlesztéseit, hogy teljes erőbedobással a jövő évi modellre koncentrálhasson, árulta el Adrian Sutil.


A Force India leállította idei versenygépe fejlesztéseit, hogy teljes erőbedobással a jövő évi modellre koncentrálhasson, árulta el Adrian Sutil.

A silverstone-i bázisú alakulat kiválóan kezdte az évet, sokáig a McLaren előtt állt az ötödik helyen a konstruktőrök versenyében, ám a wokingi gárda magára talált és a fejlesztési versenyben jobbnak bizonyult, így visszacsúszott a hatodik pozícióba.

A Force India éppen ezért úgy döntött, hogy már a következő idényre összpontosít, ami pedig azt eredményezi, hogy nem valószínű, hogy előrébb tud majd lépni a bajnokságban a hátralévő versenyeken.

„Semmi újat nem tervezünk már az idei évre” – mondta Sutil az Auto Motor und Sportnak.

„Azonban néha előfordulhat, hogy nyersz csak azzal, hogy optimalizálód a meglévő csomagodat. Azzal is lehet sok időt nyerni, ha csak azon dolgozol, hogy azt fejleszted, amid van. Számos módja van annak, hogy maximalizáljuk a meglévő dolgainkat.”

„Éppen ezért optimista vagyok, hiszen azt gondolom, hogy még nem hoztunk ki mindent az autóból és az új gumikból. A McLaren jobban dolgozott, de szerintem még van bennünk potenciál, még ha nem is lesznek újításaink. Egyszerűen csak még jobban meg kell értenünk a csomagunkat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek