Verstappen vs. Ocon

A Force India örül az új edzésformátumnak

A Force India csapatfőnöke, Bob Fernley szerint jó ötlet megváltoztatni a pénteki első szabadedzések formátumát, hiszen így esélyt kaphatnak a fiatal versenyzők is arra, hogy megmutathassák képességeiket.


A Force India csapatfőnöke, Bob Fernley szerint jó ötlet megváltoztatni a pénteki első szabadedzések formátumát, hiszen így esélyt kaphatnak a fiatal versenyzők is arra, hogy megmutathassák képességeiket.

A szakember korábban azzal a javaslattal állt elő, az ifjú pilótáknak lehetőséget adó csapatok egy extra garnitúra gumit kapjanak a fél órával kibővített nyitóedzéseken jövőre, az ötletet azonban elvetették, több alakulat ugyanis aktuális versenyzőivel szeretne dolgozni a kétórás tréning egészében.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a csapatok Szingapúrban megállapodtak abban, hogy a jövő évtől kezdődően az első szabadedzések nem 90 percig, hanem 2 óráig tartanak majd, az első 30 percben pedig minden autó kap egy extra szett gumit.

A szabályváltoztatást a Motosport Világtanács (WMSC) mai ülésén hagyhatja jóvá.

„Ez egy jó kompromisszum mindenki számára, hiszen a csapatok eldönthetik, hogyan akarnak dolgozni, nem kényszerítünk senkit semmire” – mondta Bob Fernley, a Force India csapatfőnöke az AUTOSPORT-nak.

„A mi álláspontunk szerint a fiatal versenyzőknek kellett volna adni egy új szett gumit az első 30 percre, de néhány csapat úgy vélte, ebből egyáltalán nem profitálna. Az új szabály szerint szabadon választhatunk, ha tehát például a Ferrari nem akarja tartalékosát autóba ültetni, akkor hivatalos versenyzőivel is dolgozhat. Ha a Marussia az első edzés mindkét részében egy fiatal versenyzőt akar szerepeltetni, azt is megteheti. Ha pedig a Force India két pilótával dolgozna, arra is lehetőség van.”

Korábban a Mercedes és a McLaren részéről is úgy nyilatkoztak, nem valószínű, hogy fiatal versenyzőket szerepeltetnek majd az első szabadedzéseken, hiszen fontos, hogy aktuális pilótáik a lehető legtöbb időt autóikban töltsék.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek