A Force India panaszt tett Raikkönen ellen - F1VILÁG.HU

A Force India panaszt tett Raikkönen ellen

HIRDETÉS

A Force India versenyzője, Adrian Sutil és technikai vezetője, Mike Gascoyne hivatalosan is panaszt tett a Monte-Carlói Nagydíj sportfelügyelőinek, miután a német pilóta Raikkönen miatt volt kénytelen kiállni a negyedik helyről a mai versenyen.

A Force India versenyzője, Adrian Sutil és technikai vezetője, Mike Gascoyne hivatalosan is panaszt tett a Monte-Carlói Nagydíj sportfelügyelőinek, miután a német pilóta Raikkönen miatt volt kénytelen kiállni a negyedik helyről a mai versenyen.

A világbajnoki címvédő az utolsó biztonsági autós periódust követően vesztette el uralmát autója felett az alagút utáni egyenesben, majd találta telibe az egészen addig kiválóan autózó Adrian Sutilt, akinek versenygépe olyannyira megsérült, hogy fel kellett adnia a küzdelmet.

Sutil nem meglepő módon vigasztalhatatlan volt a futam után, hiszen pályafutása legjobb eredményét érhette volna el Monacóban.

Gascoyne az ITV-nek adott nyilatkozatában elmondta, ha fordított helyzet állt volna elő, és versenyzője löki ki a világbajnokot, akkor a német biztosan büntetést kapott volna, így mielőbbi vizsgálatot kezdeményez az ügy kapcsán.

“Bosszantó a dolog, mert biztos vagyok abban, hogy ha egy Force India versenyző löki ki a világbajnokot, akkor egy vagy akár két versenyről is eltiltottak volna bennünket, ám fordított esetben a sportfelügyelők semmit nem tesznek. Azonban hivatalosan is felszólítottuk a felügyelőket, hogy vizsgálják ki az ügyet, mert azt szükségesnek látjuk” – mondta a szakember az ITV helyszíni riporterének.

“Biztos vagyok benne, hogy ha fordítva történt volna ez, akkor a fiatal versenyzőt megbüntetik. Azonban úgy tűnik, ez fordítva nem igaz” – folytatta Gascoyne, aki borzalmasan csalódott, ugyanis csapata, pályafutása legjobb eredményét érhette volna el Monacóban.

Sutil már a tizenötödik körben a hetedik helyen autózott, és Gascoyne úgy gondolja, hogy mindez a vezetői tudásnak, az okos stratégiának, és némi szerencsének tudható be. A szakember hozzátette, ha minden a tervek szerint alakult volna, akkor nagy valószínűséggel Sutil a két Ferrari közé beékelődve, a negyedik helyen ért volna célba.

“Egy fantasztikus futam volt számunkra, Adrian kiválóan vezetett” – mondta Gascoyne. “Természetesen volt némi szerencsénk is, de a stratégiánk kiválóan működött. Irányításunk alatt tartottuk a versenyt, pozíciókat nyertünk a pályán, mert tudtuk, mikor kell gumit váltani. Az új rajtnál sem volt gondunk, bár sejtettük, hogy Raikkönen butaságot fog csinálni, és végül sajnos meg is tette.”

“Adrian mindig is jól ment a felemás időben, tavaly is kiválóan teljesített a szombat délelőtti edzésen, amit megnyert. Azt gondoltuk, hogy az új rajt ellenére is maga mögött tudja tartani Raikkönent. A rajtja jól sikerült, a gumijai is jól muzsikáltak, mindent irányítása alatt tartott, aztán hátulról kiütötték.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Force India panaszt tett Raikkönen ellen
Hamilton hibázott, esőben bízik a versenyen
Alonso büszke az Aston Martinra, miután megszerezte a harmadik rajthelyet
Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában!
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!